Gelezen

The Kiss Quotient

Het overkwam me regelmatig de afgelopen maanden dat ik wel zin had om te lezen, maar geen zin had in een complex verhaal met veel personages en de nodige plottwists. Of een serieus boek waar de nodige hersenactiviteit bij kwam kijken. Ik wilde iets licht en luchtigs. Iets dat lekker weg las en waarbij ik kon ontspannen. Zo kwam ik terecht bij The Kiss Quotient van Helen Hoang. Het was verkozen tot hét boek van 2018 in de categorie Romance voor de Goodreads Choice Awards 2018.

Dit blogbericht bevat affiliate links. Dat wil zeggen dat ik daarvoor een miniscuul bedrag krijg als jij via een link iets koopt. Op die manier kan ik na een aantal maanden weer een nieuw boek kopen om te recenseren. Yuy!

Stella Lane houdt zich dag in, dag uit bezig met cijfertjes. Ze is goed in wiskunde en heeft er haar beroep van gemaakt waardoor ze best wel een aardige som geld verdient. Maar haar moeder liet vallen dat ze klaar is voor kleinkinderen en haar collega maakte een snede opmerking over haar onbestaande liefdesleven. Alleen heeft ze niet veel ervaring als het aankomt op alles wat met liefde te maken heeft en is daten niet bepaalt makkelijk voor haar omdat ze Asperger’s heeft. Dus schakelt ze een mannelijke escorte in, Michael. In eerste instantie wil ze dat hij haar alles leert over seks, maar al snel vraagt ze hem om haar oefenlief te worden. Hij kan het geld wel gebruiken dus gaat in op haar voorstel.

Laten we het meteen even hebben over de olifant in de kamer: ja, dit is een ontzettend voorspelbaar boek. Je leest de korte inhoud en je denkt: “wel, ik weet al hoe dit gaat eindigen” en zo eindigt het ook. Spoiler alert en al. En toch kon me dat bijzonder weinig schelen. Soms mag een boek een heel voorspelbaar verhaal vertellen, zolang het maar goed verteld wordt en het de lezer kan boeien. Soms mag en boek pure entertainment zijn, zonder meer. En dat was wel het geval voor mij in ieder geval bij dit boek.

Daarnaast vond ik het heel verfrissend om over een vrouwelijk personage te lezen met autisme. Meestal als er een personage met autisme een rol speelt in een boek is dat een mannelijk personage en daardoor weet ik eigenlijk heel weinig over hoe autisme zich voordoet bij vrouwen. Helen Hoang zit zelf op het spectrum, wat het uiteraard nog interessanter maakt, want ze schrijft uit haar eigen ervaring. Ik had het gevoel dat dat ervoor zorgde dat het personage van Stella daardoor heel écht werd en niet voelde als een soort van karikatuur. Stella en Michael zijn sowieso twee complexere personages dan dat ze op het eerste zicht lijken. Ze zijn met meer bezig dan enkel en alleen hun relatie. Dat maakte alles wat menselijker en zorgde dat je veel meer met hen meeleefde.

Ik heb genoten van dit boek. Met volle teugen. Het was helemaal het boek dat ik nodig had om mijn leesgoesting wat terug te vinden en om terug in het leesritme te komen. Ik las het namelijk tijdens de week dat Het Meneertje voor het eerst in z’n eigen kamertje begon te slapen. Daarvoor had ik al langer dan een jaar ‘s avonds voor het slapengaan niet meer gelezen. Bon. Laten we het er op houden dat ik mijn leesritme terug gevonden heb en sinds een paar weken terug iedere avond voor het slapengaan een aantal pagina’s lees. Yuy!

The Kiss Quotient is uitgegeven in het Nederlands onder de zeer verleidelijke titel “Zoen met tot ik zwicht”. Heerlijk! Je kan het boek vinden in de betere boekhandel of online via onder andere Bol. Daar betaal je €19,99 voor de papieren versie en €9,99 voor de digitale versie.

You Might Also Like

 • Moederschip

  Super boek he! Deed me een beetje denken aan The rosie project/effect. Ik herinner me ook nog haarfijn het moment dat mijn slaapkamer weer van mij was en ik opnieuw in bed kon lezen voor het slapengaan. Heerlijk!

 • fieke

  Klinkt als een heerlijk ontspannend boek. Bedankt voor de tip!

 • Nathalie Leon

  Ik ben momenteel door Mansfield Park van Jane Austen aan het spartelen, het lukt me precies niet om eens goed door te lezen. Dus dank je voor de tip, dat gaat een goeie tussendoor worden!

 • Verbeelding Book Challenge 2019 | uitgelezen in juli – fiekefatjerietjes

  […] ik over dit boek las bij Kathleen, kwam het meteen op mijn leeslijst. Het heeft even geduurd, maar ik ben blij dat ik dit boek […]

 • Pin It on Pinterest