Gebeurd

Het Meneertje en zijn prioriteiten in het leven

Het Meneertje is geen grote babbelaar. We hebben hem wel al af en toe een woordje horen zeggen, maar meestal zegt hij dat één keer en daarna niet meer. Hij brabbelt en experimenteert met klanken. En hij heeft het nuttigste woord uit de Vlaamsche taal gevonden, waarmee hij alles kan zeggen wat nodig is.

Meestal beperkt de woordenschat van Het Meneertje zich tot “da”. Dat kan “daar” betekenen of “dat”. Als je daarbij dan nog eens duidelijk wijst naar waar je wil gaan of wat je wil hebben, dan geraak je ver in je leven als éénjarige. Het zorgt er wel voor dat zoonlief doorgaans eerder klinkt als een Russische oligarch, maar dat zijn uiteindelijk allemaal maar details, toch?

Gisterenmiddag had ik een yoghurtje gegeten en omdat ik had verwacht dat Het Meneertje zijn dut wel iets langer zou duren, had ik het niet meteen opgeruimd. Helaas besloot iemand dat hij geen zin had in dutten die dag en kwam hij veel vroeger dan verwacht terug naar beneden. Hij zag mijn lege potje yoghurt liggen met het lepeltje erbij en begon er mee te spelen. Eerst op mijn schoot, later op de grond. Toen het even stil werd en ik een blik wierp op wat zoonlief aan het uitspoken was, zag ik hem zijn handje in het potje yoghurt steken om vervolgens zijn vingers af te likken. Heel even was er sprake van intens oogcontact, waarna hij het potje aan mij gaf en zonder ook maar even te knipperen “eten” zei. Eten. Ee-teuh. Zomaar. Alsof het niets was. Alsof hij al heel zijn leven zo achter een lekkere snack vraagt.

Dus ja. Doorgaans beperkt hij zijn communicatie tot “da”. Zelfs een overtuigde mama of papa hebben we eigenlijk nog niet echt gehoord (hoewel hij het op de crèche wél heeft over mama – trolbaby). Het is duidelijk waar zijn prioriteiten liggen en die liggen blijkbaar niet bij zijn eeuwig sympathieke ouders. Ik zweer het, dit kind en eten,… Niet te schatten gewoon. Maar bon, de appel valt niet ver van de boom natuurlijk. 😛

You Might Also Like

 • Goofball

  grappig toch 😀

 • Moederschip

  Oeps. Mijn dochter haar eerste woordje was koek en dat van mijn zoon “coco” (choco). Tja, appel en boom inderdaad 😀

 • Wapiti

  Super! Die zal nooit honger lijden, denk ik.

 • fieke

  Haha! Juliette haar eerste zin van twee woorden was ‘nog nana’ (toen betekende nana nog banaan) 🙂

  • Kathleen

   Ik had durven wedden dat hij ook voor een variant op “banaan” zou gaan als een van z’n eerste woordjes, omdat hij zo zot is van banaan. Met “eten” dek je natuurlijk een nét iets grotere lading. 😛

 • Jill

  Mijn zoontje zijn favoriete woord is ‘koekeuh’. Ik zweer het, dat kind veranderd nog eens in een koek.

 • Lize

  Hihi 🙂 Leuk eerste woordje.

 • Mirthe

  Zo hebben wij onlangs ontdekt dat hij op de crèche mooi “ja” knikt, terwijl hij thuis alleen maar “neen” schudde. Ondertussen is die “ja” ook mee naar huis gekomen. ?

 • zwartraafje

  Exact hetzelfde eerste woord als dat van mijn nicht. Zij wist ook duidelijk wat haar prioriteit was. Ik weet eigenlijk niet wat mijn eerste woordje was. Wie me nu kent zou waarschijnlijk gokken op ‘Boek’ maar ik vermoed dat het iets anders was.

 • Pin It on Pinterest