Gebeurd

De 9 van 2019 – maand 2

De 9 van 2019

Aan het begin van het jaar maakte ik een lijst met zeventien doelstellingen voor het jaar 2018. Het leek me leuk om iedere maand een kleine update te geven zodat jullie, indien nodig, mij een schop onder mijn kont kunnen geven. Bekijk hier de originele 9 van 2019 lijst.

 • Nummertje 1: Geen boeken kopen.
  Ik kocht nog altijd geen boek dit jaar. Hoppa! Toch niet voor mezelf. Voor Het Meneertje een paar, maar niet overdreven veel.
 • Nummertje 3: Minstens één Harry Potter boek opnieuw lezen, te beginnen met deel één als het even kan.
  Deel één las ik uit in januari en amaai, was met dat genieten. Ik denk dat iedereen intussen wel weet dat ik al eens graag een jeugdboek lees en de afgelopen jaren heb ik er veel verslonden. Het één al wat beter dan het ander. Vaak wordt er bij recensies van andere kinderboeken verwezen naar Harry Potter om ze aan te prijzen. “Dit is de nieuwe Harry Potter!” of “Een combinatie van Harry Potter en The Hunger Games!”. Maar nu ik dit boek opnieuw heb gelezen, kan ik vol overtuiging zeggen dat er maar weinig boeken zelfs maar in de buurt komen van dit. Niet lang nadat ik het eerste boek uitlas, keken we de eerste film opnieuw en ook die was een schot in de roos. Het kriebelt om alle films nog eens te zien, maar dan wil ik ook eerst alle boeken opnieuw lezen.
 • Nummertje 5: Ronde getallen.
  As we speak staat het tellertje voor de Verbeelding Facebookpagina op 399 en de Bloglovin-teller op 799. So close. SO. Close.
 • Nummertje 6: Een socialere werkplek.
  Ik ben een aantal opties aan het bekijken, maar als ik dan kijk naar de afgelopen maand, waarin de nodige ziektekiemen serieus wat roet in het eten strooide, dan ben ik blij dat ik thuis werk. Onlangs trok ik wel als een “plus one” naar Fosbury and Sons in Watermaals-Bosvoorde en waw! Wat een locatie! Ze hebben een paar interessante formules, die zeker de moeite waard zijn, maar er zijn ook een aantal opties dichter bij huis die ik aan het bekijken ben. Dus to be continued.
 • Nummertje 7: Iedere week een bad.
  Ik dacht dat deze makkelijker ging zijn, maar nope. De eerste twee of drie weken van het jaar ging het heel vlot, zo iedere week een bad. Maar toen volgden de nodige ziektekiemen, werd er een paar keer ‘s avonds gewerkt en raakte ik helemaal uit mijn bad-ritme. Nochtans doet het nog zo’n deugd, zo’n heerlijk warm bad, als je een ziek, moe en gestresseerd lijf hebt. Ik ga me een beetje moeten herpakken voor dit puntje, maar ik zie dat uiteraard keihard zitten. Volgende week staat er een uitstapje richting Brussel op het programma, dus dan kan ik meteen weer een voorraad bruisballen en aanverwanten inslaan bij Lush. Hoera!

Ze blijven een leidraad, die negen van 2019 en hoewel ik ze niet honderd procent tot een goed einde ga brengen, doet het toch deugd om met deze puntjes bezig te zijn. Ik schreef het al in het originele bericht dat de twee overkoepelende thema’s waar ik me dit jaar op wil focussen zelfzorg en minimalisme zijn en ik heb het gevoel dat die twee zaken al bij al toch altijd wel wat op de achtergrond aanwezig zijn. Het is al een bewogen jaar geweest tot nu toe, dus vooral die zelfzorg heeft al veel aandacht gekregen.

Hoe gaat het met jouw doelstellingen voor het jaar onzes heeren 2019? Moeten we je een schop onder je kont geven of valt het allemaal wel goed mee?

You Might Also Like

 • Wapiti

  Schatje, je schrijft in je inleiding dat het over 2018 gaat.
  Ik begrijp dat je niet al te vlug oud wil worden, maar in de tijd blijven steken, lijkt me ook niet gezond 😉

  • Kathleen

   Bahahaha! Ik geef toe dat ik die intro gewoon heb gecopy-paste en uiteraard over het jaartal gekeken. Oeps. 😛

 • fieke

  Ik moet mijn doelstellingen nog altijd uitschrijven. Woeps!

 • Sofie

  Die socialere werkplek… keep me in the loop! Ben ook nog altijd op zoek naar een leuke plek in het Leuvense.

 • zwartraafje

  Mijn doelstelling is om mezelf geen doelstelling op te leggen. Het lijkt vrij goed te lukken tot nu toe. Al moet ik soms nog steeds een rustmomentje in te lassen om te eens goed te bekijken wat effectief moet gebeuren en wat mag gebeuren. Ik heb nog steeds de neiging om me druk te maken in zaken die onnodig zijn. Ik heb immers ontdekt dat de wereld heus niet vergaat wanneer ik het afstoffen eens wat langer uitstel. Spijtig dat daar geen spreuk voor bestaat trouwens. Dat zou me veel tijd besparen.

 • Pin It on Pinterest