Gebeurd

Maar wat doe je nu eigenlijk?

Eén van de onderwerpen waar het meeste vragen over binnen kwamen de afgelopen dagen was mijn werk als zelfstandige. Het ging van “wat doe jij nu eigenlijk?” tot “hoe ziet jouw dag/week er uit?”. Ik heb zo’n vermoeden dat er hier de komende tijd wel wat vaker geschreven zal worden over mijn leven als zelfstandige in hoofdberoep, te beginnen met wat ik nu eigenlijk doe.

De meeste mensen kennen mij als blogger en als maker van geboortekaartjes, maar ik doe veel meer dan dat. Ik heb een aantal inkomstenstromen waarvan grafisch vormgeving de grootste is en dan vooral websites en huisstijlen uitwerken. Jawel. Geboortekaartjes maken is daar ook een onderdeel van de grafische opdrachten die ik doe, maar slechts een heel klein onderdeel. Het topje van de ijsberg, zeg maar. Dat websites en huisstijlen mijn grootste inkomstenstromen zijn en blijven, is nogal logisch als je weet dat ik me daar al meer dan tien jaar in specialiseer. Voordien deed ik niets anders dan dag in, dag uit websites ontwerpen in hoofdberoep. Het is wat ik doe en waar ik goed in ben geworden.

Maar er zijn dus nog andere inkomstenstromen, want iedereen die hier al een tijdje volgt, zal wel doorhebben dat ik een creatieve generalist ben. Ik heb meer dan één passie en ik ben goed in meerdere dingen. Mij richten op één specifieke taak of één bepaalde niche zou mij echt niet lukken. Daarom vind ik het zo interessant om zelfstandige te zijn. Ik vul zelf mijn tijd in en kies zelf de opdrachten waar ik aan wil werken. Alleen wordt het daardoor dus soms wat moeilijk om kort samen te vatten wat ik nét doe. De hoogste tijd voor een overzichtje.

  • Grafisch vormgeving. Huisstijlen, websites, illustraties,… You name it. Op de vraag “wat doe je nu eigenlijk?” antwoord ik doorgaans dat ik grafisch vormgeefster ben, omdat dat hetgeen is wat het makkelijkste is uit te leggen, maar ook hetgeen is waar mijn grootste passie ligt. Ik wil de wereld graag een beetje mooier maken. Alleen is er dus veel meer dan enkel dat.
  • Cursussen. Via Tuttefrut.be bied ik een aantal online cursussen aan. Momenteel zijn het er drie: één rond grafische vormgeving, één rond het maken en verkopen van digitale producten en eentje rond bloggen. Ik hoop er in de toekomst nog een aantal te kunnen uitwerken, want eigenlijk vind ik het een hele fijne manier om mensen te helpen. Je kan hen iets bijleren en er zo voor zorgen dat ze dat duwtje in de rug krijgen om werk te maken van die droom die ze al zo lang koesteren.
  • Content creatie. Dit is een van de kleinere inkomstenstromen, maar het is er eentje, dus vermeld ik die. Af en toe verschijnt er hier een stukje content waarmee ik wat geld verdien (dat wordt er altijd bij vermeld, mind you) en dan is er ook nog Patreon, waar mijn patronnekes maandelijks een bijdrage geven in ruil voor wat extra content. En vaak is die content ook onbetaald, omdat ik die voor mezelf uitwerk: blogberichten, nieuwsbrieven,… Ik verdien er rechtstreeks niet meteen iets mee, maar het is goede marketing, dat wel. Ik blijf het ontzettend fijn vinden om met content bezig te zijn en dan vooral met geschreven content, maar ik ga niet specifiek op zoek naar opdrachten in deze categorie. Ik wil er liever mijn eigen ding mee blijven doen.

Het lijkt soms alsof ik met zoveel meer bezig ben, maar dat is het zo’n beetje. Er zijn een aantal andere zaken die ik de toekomst zou willen aanbieden, omdat er vraag naar is, maar waarvan ik de boot nog even af hou. Zo krijg ik de laatste tijd wel wat vraag naar automatisatie van bepaalde taken en hoe je dat allemaal kan opzetten. Aangezien ik de vrouw met de tienduizend systemen ben, waarvan het een al wat beter werkt dan het ander, komt dat uiteraard niet als een verrassing. Alleen weet ik niet in welke mate ik daarin wil verder gaan. Het interesseert mij, dat zeker wel, maar interesseert het mij genoeg om bijvoorbeeld een soort van coaching aan te bieden rond dat onderwerp? Daar ben ik dus nog niet helemaal uit.

Dus ja, dat doe ik zo ongeveer, in het kort samengevat.

En ik ga er dan ook meteen gebruik van maken om geïnteresseerden door te sturen naar kathleenverhetsel.com. Daar kan je me contacteren moest je willen samenwerken met mij. Tada. Marketing. 😀

You Might Also Like

  • liese

    cool. Klinkt zo verschillend dan van mijn job maar je doet het duidelijk met passie en dat is het belangrijkste!

  • Pin It on Pinterest