Gemaakt

Afscheid van het babygroepje

Ik ben niet zo’n held in het volgen van sociale protocollen, voornamelijk omdat ik niet altijd weet wat er net verwacht wordt van mij. Nu Het Meneertje binnenkort overgaat naar de peutergroep in de opvang, wist ik niet zeker of ik een kadootje moest geven aan zijn begeleidsters van zijn babygroepje of niet.

Het leek me logisch dat je een kadootje geeft als je kind de crèche verlaat om naar school te gaan. Maar wat bij de overstap naar een ander groepje? Het Meneertje gaat naar een relatief grote crèche, dus de kans dat we over een dik jaar zijn huidig begeleidsters nog eens kunnen bedanken is klein. En eigenlijk wilde ik wel iets geven om die fantastische dames te bedanken voor de goede zorgen. Om zeker te zijn, gooide ik mijn vraag op Instagram en daar werd massaal gereageerd.

De algemene consensus was: ja, een kadootje, dat mag, maar hou het klein. Een kaartje, een foto, wat chocolade, misschien iets zelfgemaakt, maar niets te bombastisch. Bij het verlaten van de crèche kan je dan al een stapje verder gaan, zo blijkt, en is het vooral leuk om een kadootje te geven voor de groep zoals bv. of een boekenbon waarmee de crèche wat boekjes kan kopen. Dus besloot ik het bij de overgang van de ene groep naar de andere klein te houden en te beperken tot wat lekkers en een kaartje.

Dat kaartje werd natuurlijk zelf gemaakt. Uiteraard. Wat had je anders verwacht? Ik tekende Het Meneertje zoals ik hem intussen al honderden keren in het heen-en-weer boekje heb getekend. De dames van de crèche vonden de dagelijkse tekeningen altijd geweldig, dus op deze manier hebben ze er nog een klein aandenken aan. En een foto mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Het is niet de meest recente foto die ik van Het Meneertje heb, maar wel een waar hij vol deugenieterij recht in de lens kijkt en zo kennen we hem.

Het kaartje is opgesteld uit verschillende lagen waardoor je een soort 3D effect krijgt. De verschillende lagen werden uitgesneden uit stevig papier met de Cameo, want mijn knippen-met-de-schaar-skills zijn nog altijd ondermaats. Lang leve de Cameo en al. 😀 En uiteraard konden wat glitterstickers ook niet ontbreken.

En ja, Het Meneertje is er helemaal klaar voor. We merkten al langer dat hij zich verveelde in het babygroepje en dat hij klaar was voor de volgende stap. De afgelopen dagen heeft hij al een aantal wenmomenten gehad in het peutergroepje en moesten we hem laten doen, dan zou hij daar blijven, denk ik. Het nieuwe speelgoed, de nieuwe kindjes, het buitenspelen,… Het is helemaal zijn ding. Nu is het alleen duimen dat hij daar ook dutjes gaat willen doen, want dat wil al eens een probleem zijn bij Meneertje Ik-wil-alles-gezien-hebben. Van wie zou hij dat toch hebben. Ahum. Kuch.

You Might Also Like

  • Jeroen

    Klein maar oooh zo leuk. Vooral het kaartje is knap gemaakt 🙂

  • Leen

    Dat kaartje is SUPERleuk! 😀

  • Pin It on Pinterest