Gedacht

Waarom ik even op de rem stond

Het is je misschien wel opgevallen dat er de laatste dagen weinig nieuwe artikels hier verschenen en dat terwijl het eigenlijk 40 Dagen Bloggen is. Ik hakte een aantal knopen door de afgelopen week en eentje daarvan was om niet verder te doen met iedere dag bloggen.

In de Tuttefrut nieuwsbrief van vorige week had ik het er ook al over. Ik ben met veel bezig. Té veel misschien zelfs. Daardoor gebeurt het helaas vaak dat als er ergens één ding misloopt, hetzij iets werkgerelateerd, hetzij iets in mijn persoonlijke omgeving, dat alle borden die ik anders in de lucht weet te houden, tegelijk kletterend op de grond vallen. Daarna moet ik ze terug één voor één oprapen en lijkt het alsof ik iedere keer opnieuw vanaf nul moet beginnen. Het werd dus tijd om een aantal borden te elimineren om zo meer ademruimte creëren en het dagelijkse bloggen was zo’n bord dat helaas moest sneuvelen.

Ik wil met een initiatief als 40 Dagen Bloggen mensen, inclusief mezelf, niet aanzetten om nog meer van zichzelf te vragen. Hun grenzen nog wat te verleggen. De lat nog wat hoger te leggen. Ik ben helemaal pro ambitieus zijn, maar ik ben ook helemaal pro je eigen grenzen bewaken. Als het niet meer gaat, dan gaat het niet meer en moet je op de rem staan. Beter dat dan helemaal uitgebrand raken en niets meer kunnen doen. Voor mij vroeg het dagelijks bloggen gewoon té veel energie, energie die ik niet meer altijd op overschot heb. En ja, ik had het kunnen houden bij korte artikels en lijstjes om toch maar iets te publiceren, maar dat wil ik zelf niet. Ik wil kwaliteit kunnen bieden en dat lukt me niet door dagelijks te bloggen.

Maar. MAAR. Door me even volop te werpen op deze blog, heb ik de smaak wel terug te pakken. Er is nog een hele lijst met onderwerpen die jullie hebben aangeleverd waarover ik wil schrijven en dan zijn er nog een aantal ideetjes die zomaar uit het niets de kop op staken. Dus niet getreurd. Er verschijnt hier dan misschien niet iedere dag een blogartikel, maar er zullen in de toekomst wél op min of meer regelmatige basis nieuwe artikels blijven verschijnen. Of dat is alleszins toch de bedoeling.

You Might Also Like

  • Mijke

    Go Kathleen! In de zin van YES fijn dat je je keus hebt gemaakt (ik vermoed zomaar dat dat nog niet zo simpel was) en dat het je de lucht geeft die nodig is. Meewind gewenst!

  • fieke

    Herkenbaar! Ook al zou ik elke dag willen bloggen, het leven springt elke keer voor mijn voeten, en mijn prioriteiten liggen even elders dan op mijn blog. Ik ben ook voorstander van af en toe leuke dingen schrijven, dan elke dag iéts-om-toch-maar-iets-te-delen.

  • Pin It on Pinterest