Gebeurd

De samenmomentjes ten huize Verbeelding

Het Vriendje en ik, wij hebben eigenlijk bijzonder weinig gemeenschappelijke hobby’s. Een paar maanden geleden merkten we dan ook op dat we eigenlijk niet zo heel veel samen deden. Eens Het Meneertje in zijn bed lag, deed Het Vriendje zijn ding en ik mijn ding. We besloten daar verandering in te brengen en lasten bewust “samenmomentjes” in.

Drie avonden in de week doen we samen iets. Maakt niet uit wat zolang het maar niet samen televisie kijken is. En als het dan toch samen televisie kijken is, dan moet dat een hele bewuste keuze zijn en dan wordt er ook best iets opgezet waar we véél commentaar bij kunnen geven. De Mol blijkt daarvoor ideaal te zijn. Zoveel hartjes voor het nieuwe seizoen van De Mol. Maar er wordt dus al eens een keer een gezelschapsspel uit de kast gehaald of we lezen samen een boek waarbij we afwisselend een hoofdstuk lezen.

Een nieuwe favoriet is dat ik naai terwijl hij voorleest uit een non-fictie boek. Patronen knippen, patroondelen aan elkaar spelden en ondertussen wat luisteren of bepaalde zaken die aan bod komen in het boek bespreken, is echt een match made in heaven. Alleen als de naaimachine z’n werk moet doen, wordt het wat moeilijker. Oeps. Maar op die manier wordt er hier ook dus terug genaaid. Win. Win. En andere keren is het een zeer low effort samenmomentje zoals samen eten, want soms is er gewoon te weinig energie om samen iets leuks te doen.

Het zorgt ervoor dat we elkaar niet uit het oog verliezen in, wat niet onbelangrijk is als jonge ouders en die hard introverten die niets liever willen dan aan het einde van de dag hun batterijen opladen door lekker hun eigen ding te doen. Door die samenmomentjes blijven we praten met elkaar en weten we wat er leeft bij de ander. Plus we zijn ontzettend goed aan het worden in nieuwe dingen verzinnen als samenmomentjes en zo ontdekken we oude hobby’s of interesses opnieuw of storten we ons op iets nieuws.

Intussen spelen we zelfs met het idee om een podcast op te nemen tijdens die samenmomentjes, want hoewel Het Vriendje en ik misschien niet veel gemeenschappelijke hobby’s hebben, hebben we wel veel gemeenschappelijke interesses. Podcasts is er daar eentje van. En ja, er is al een avond besteed aan hoe en wat en waar en wanneer we dat zouden doen, zo’n podcast opnemen. Voorlopig is er nog niets concreets afgesproken, maar wat niet is, kan zeker nog komen. To be continued en al.

Dus ja. Samenmomentjes. Tussendoorkadootjes. We verzinnen hier de gekste dingen soms, maar als het werkt voor onze relatie, dan werkt het. Mij hoor je er absoluut niet over klagen. Ik kan het zelfs alleen maar warm aanbevelen, zulke samenmomentjes.

Hoe zorgen jullie dat jij en je partner elkaar niet uit het oog verliezen in drukke tijden? Iedere week een date night? ‘s Avonds voor het slapengaan een goede babbel?

You Might Also Like

 • Jessi

  Sinds we werken en samenwonen, merken we ook dat wij minder samen doen. Onze hobbies liggen ook uiteen. Ik moet ook soms even aan de alarmbel trekken. Dan gaan we eens wandelen, spelen we een spelletje, kijken we de mol en blind getrouwd, gaan we naar de sauna, of samen sporten. ‘t is niet altijd evident. Ik merk dat ‘t lang geleden is dat we nog samen iets deden als we plots meer ruzie maken om stomme dingen 🙂
  Oh en naar die podcast zou ik graag luisteren trouwens!

 • S

  Geweldig dit! Hier ook twee diehard introverten en met twee kindjes hebben we eerst wel echt die me-time nodig voor er we-time kan zijn. Maar er zijn ook slechte nachten en vroege ochtenden dus voorlopig hebben we daar echt nog geen evenwicht in gevonden 🙁

 • Saar

  Of nog eens samen snoepjes testen… Maar inderdaad, hier ook twee grote introverten, en het is heel gemakkelijk om dan elk je eigen ding te doen… Zoals hierboven al werd gezegd – die podcasts, dat lijkt me wel interessant om naar te luisteren!

 • Wapiti

  wandelen als voorbereiding op onze zoveelste camino naar Compostela. Plannen mken en srtappen maar!

 • Le petit requin

  Wij hebben wel verschillende – voornamelijk sport – hobby’s gemeenschappelijk, waardoor het in het weekend makkelijk is om samen tijd door te brengen: dan gaan we gewoon samen fietsen of wandelen of skiën… Tijdens de week is het moeilijker, omdat we ook wel elk onze me-time nodig hebben, dus hebben we ons nu voorgenomen om onze slechte gewoonte om voor tv te eten (I know!) te vervangen door aan tafel te eten. En te praten en passant 🙂

 • Lies

  Dat is hier ook een moeilijke!
  Af en toe (veel te weinig eigenlijk) date night met babysit voor de jongens. Samen bewust naar iets op tv kijken dat we beiden graag zien gebeurd ook wel. Wat we een tijdje deden, maar nu alweer wat verwaterd is, is samen puzzels maken. Is een leuke team-building vind ik, samen werken aan die puzzel en je kan ondertussen gezellig keuvelen bij een tasje thee 🙂

  • Kathleen

   Aan puzzelen hebben we inderdaad ook al gedacht, maar ik ben er niet zo’n grote fan van. Klein jeugdtrauma en zo. ?

 • Leen

  Ik vind dat ne moeilijke. Hier ook twee introverten, hij een gamer en ik een couch potato 😀 Wij kunenn gerust een hele dag samen thuis zijn en ieder voor onszelf bezig zijn. We hebben vaak genoeg wel iets te doen waar we samen naartoe moeten maar da’s dus geen koppeltijd. Wel probeer ik één keer per week samen te gaan wandelen, maar ja het weer laat dat niet altijd toe. Samen eten is nog zo’n goeie, die er dikwijls tussenuit schiet want soms heb ik maar net genoeg fut om in mijn zetel te ploffen. En samen naar De Mol kijken en Temptation Island en veeeeel commentaar geven, ja 😀

 • Pin It on Pinterest