Gebeurd

De 9 van 2019 – maand 4

Aan het begin van het jaar maakte ik een lijst met negen doelstellingen voor het jaar 2019. Het leek me leuk om iedere maand een kleine update te geven zodat jullie, indien nodig, mij een schop onder mijn kont kunnen geven. Bekijk hier de originele 9 van 2019 lijst.

 • Nummertje 1: Geen boeken kopen
  Stil going strong. Buiten dan dat ene twijfelgeval. Ik heb wel al een paar exemplaren uit de bib gehaald. Grip van Rick Pastoor was er zo ééntje. Het voordeel aan non-fictie uit de bib te halen, is dat ik het ook daadwerkelijk lees. Ha! Ik heb de afgelopen jaren heel wat business- en productiviteitsboeken verzameld. Het ding met die boeken is dat je ze ook moet lezen voor je de gedachten erachter kan toepassen. Als ze gewoon in je boekenkast blijven staan, sja… Dan heb je er niet veel aan. Aangezien je bibboeken na vier weken moet terug brengen, dan doe je eens wat extra moeite. Grip heb ik uitgelezen door het boek in vier te delen en iedere week in mijn bad één van die delen te lezen. Eén keer heb ik een stukje op de trein gelezen, maar afgezien van die paar pagina’s, heb ik dat boek gelezen in bad. Jawel. Aanradertje, dat ook wel.
 • Nummertje 3: Minstens één Harry Potter boek opnieuw lezen, te beginnen met deel één als het even kan.
  Ik las het eerste deel al een tijdje geleden. Nadat ik het uit had, keken we de eerste film in de reeks. Ik liet Het Vriendje weten dat ik wel altijd eerst het boek wilde lezen voor we de film keken. Dat gebeurde dus ook met deel twee. En na deel twee had ik even zin in wat andere boeken. Alleen wil Het Vriendje nu écht wel graag film drie in de reeks kijken. Dus ik vrees dat ik ga moeten verder lezen. De kans dat de hele reeks het komende jaar helemaal wordt gelezen is dus vrij reëel, als het zo doorgaat.
 • Nummertje 5: Ronde getallen
  De Verbeelding Facebookpagina heeft intussen nét iets meer dan 400 likes. Hoppa! Bloglovin heeft iets vreemds gedaan waardoor ik op korte tijd meer dan dertig volgers verloor. Ik vermoed dat ze een aantal inactieve accounts of spam accounts hebben verwijderd. Instagram blijft op en neer gaan. Soms geraak ik héél dicht bij de 1000 en dan zak ik terug naar de 980. Dat is al maanden zo. Ooit geraak ik er wel. Ooit.
 • Nummertje 7: Iedere week een bad
  Die draad heb ik dus terug opgepikt en het begint me te lukken om iedere week een lang, warm bad te nemen. Met boek dus, zoals ik eerder al aanhaalde. Alleen ben ik dus op zoek naar een nieuw, inspirerend boek om in bad te lezen. Tot nu toe nog niet het ideale business- of productiviteitsboek gevonden voor in bad, maar er staan dus meer dan genoeg kanshebbers in mijn boekenkast. Dat dan weer wel.
 • Nummertje 9: Mijn plafondstaren beperken tot een halfuur.
  Vorige week schreef ik nog een stukje over mijn slaappatroon en dat het begint te beteren. Daarover mag je binnenkort nog een aantal blogberichten verwachten. To be continued dus.

Wat ik keihard heb gemerkt de afgelopen weken is dat ik eigenlijk veel nieuwe dingen aan het proberen ben. Kleine doelstellingen die al lang ergens in mijn achterhoofd rondspoken, maar waar ik nooit eerder tijd voor maakte. Het zijn van die zaken waarvan ik altijd al dacht: “Ah, lijkt me wel leuk om eens te doen. Ooit,” om ze dan vervolgens weer te vergeten. Zo maakte ik onlangs voor het eerst sandwichkes met het broodmachine (ok, technisch gezien maakte ik het deeg met de machine, maar details en al). Ik had voordien al wel een sandwichkes gemaakt, maar deze waren echt een schot in de roos. Vanavond maakte ik voor het eerst zelf choco. Jawel. Gevaarlijk en al, vooral in combinatie met die zelfgemaakte sandwichkes, maar kijk, het is niet voor iedere dag.

Ik knipte onlangs mijn eigen haar en een paar dagen daarna knipte ik het haar van zoonlief. Dat is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar ik wou het graag proberen wegens die befaamde kappersfobie. Zowel bij mij als bij zoonlief is het resultaat lang niet perfect, but it’ll do. En ik heb een nieuwe skill die ik verder kan finetunen en oefenen.

Het geeft me zoveel voldoening om die kleine dingetjes die ik al zo lang wil proberen gewoon te proberen. Deze 9 van 2019 is een lijst met iets grotere doelstellingen en ze zorgen ervoor dat ik me focus op zelfzorg en minimaliseren, maar boy oh boy, geniet ik van die kleine doelstellingen te schrappen van mijn lijstjes. Ik krijg daardoor het gevoel dat ik “iets” doe, dat ik weer iets bijleer en mezelf weer wat verder heb ontplooid. En dat doet potdekke deugd, want wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd, toch?

Hoe gaat het met jouw doelstellingen voor het jaar onzes heeren 2019? Moeten we je een schop onder je kont geven of valt het allemaal wel goed mee?

You Might Also Like

 • The Green Petrolhead

  Dikke duim voor de ronde getallen! Je hebt er al een pakje!

 • Lucie

  Ik ben geïnteresseerd in je recept voor choco!

 • Pin It on Pinterest