Gebeurd

20 dingen die ik graag doe

Ik zag dit stokje gisteren bij Evi passeren en ik dacht: “Leuk! Misschien moet ik dat overnemen om terug een beetje in het bloggen te komen”. Dus hierbij.

Het stokje doet al een tijdje z’n ronde. Zo zag ik het een hele poos geleden ook passeren bij Haaike en bij Fieke. Blijkbaar is het origineel een oefening uit het boek The Artist’s Way. Je somt twintig dingen op die je graag doet en daarnaast schrijf je ook hoe lang het geleden is dat je ze hebt gedaan. Daarna is het de bedoeling dat je twee items van de lijst kiest die je deze week nog wil doen.

 1. Een boek lezen (gisterenavond en deze ochtend met Het Meneertje)
 2. Tekenen of illustreren (ergens in het weekend heb ik nog met de krijtjes van Het Meneertje zijn leeuw getekend samen met hem)
 3. Bloggen (nu, maar mijn vorige blogbericht dateert van 15 mei 2019 blijkbaar en dat was geschreven en ingepland op 8 mei. Jikes.)
 4. Trailers kijken (deze middag, het is een hobby gelijk een ander)
 5. Bakken (zondag werden er verkiezingssandwichkes gebakken)
 6. Prutsen met papier, Cameo en aanverwanten (een paar maanden geleden)
 7. Foto’s trekken met mijn spiegelreflex (even in de archieven gedoken: 10 maart)
 8. Naaien (dinsdagavond, maar het was niet bepaald een succes… ahum…)
 9. Film kijken (zondag keken we How To Train Your Dragon, blijft een geweldige film en ik ben heel benieuwd naar het derde deel)
 10. Naar de cinema gaan (de live action van Beauty and the Beast was de laatste film die ik in de cinema heb gezien. Dat was begin april 2017. Sja.)
 11. Slapen (afgelopen nacht, 7u35 volgens de Fitbit. Not bad. Not bad at all.)
 12. Een warm bad nemen met een bruisbal (vorige week woensdag)
 13. Kennis doorgegeven (deze middag deed ik een Facebook live voor de deelnemers van mijn cursus Automatiseer & Werk Slimmer)
 14. Iets nieuws leren (gisterenavond heb ik nog wat geklooid met Airtable, een nieuwe tool die ik aan het uitproberen ben)
 15. Wandelen (deze middag, maar dat was effe een kort toertje)
 16. Chocolade eten (gisterenavond)
 17. Uitgebreid lunchen in goed gezelschap (5 mei, als ik het goed heb, hebben we Het Meneertje bij mijn ouders afgezet zodat zij er een middagje op konden letten. Het Vriendje en ik zijn daarna de eerste, de beste brasserie binnen gesprongen en hebben lekker geluncht)
 18. Zwemmen (toen we naar Center Parcs zijn geweest in de zomer van 2017, denk ik)
 19. Knuffelen met lieve diertjes (deze middag met Nelson)
 20. Verhalen schrijven (ik heb de afgelopen weken letterlijk tientallen pagina’s per week geschreven, maar allemaal non-fictie. Het moet jaren geleden zijn dat ik nog fictie heb geschreven)

De conclusie is dat ik veel dingen doe die ik graag doe en dat ik die dingen ook op vrij regelmatig doe. Sommige dingen al wat regelmatiger dan andere. Natuurlijk zijn er zaken die ik gaag wat vaker zou doen. Tekenen en illustreren bijvoorbeeld. Dat staat op een zeer laag pitje, afgezien dan van het crèche boekje waar ik nog dagelijks in teken en de tekeningen die ik samen met Het Meneertje maak. Foto’s maken zou ik soms wat vaker willen doen en dan niet met de smartphone als het even kan. En dat bloggen, dat mag ook wat vaker. Ahum.

De twee dingen die ik deze week nog wil doen:

 • Foto’s trekken met de spiegelreflex. Het lange weekend staat voor de deur en we gaan ongetwijfeld wel weer op pad naar god weet waar om ons bezig te houden. Dus misschien moet ik maar eens mijn spiegelreflex meenemen om wat kiekjes te schieten tijdens een van die uitjes.
 • Een bad nemen. Aaaah. Ik hou van mijn bad. En mijn lijf kan het momenteel ook wel gebruiken.

Hoe zit het bij jou? Hoe vaak doe jij de dingen die je écht graag doet? En hoe ziet jouw lijst er uit van twintig dingen die je graag doet?

You Might Also Like

 • fieke

  Leuk lijstje! Hier is de conclusie dat de dingen die ik het liefste doe, niet zo vaak gebeuren. Er zijn altijd andere en betere dingen te doen. Een werkpuntje dus!

 • Evi

  Wat fijn dat je deze overnam! En wat een fijn lijstje zeg 🙂 Hier schommelt het wat, er zijn best wel wat dingen die ik graag doe die ik regelmatig doe. Maar andere schieten er dan ook weer erg vaak bij in. Ik zou er dus wat meer regelmaat moeten in brengen.

 • Kris10

  Fijn lijstje! Geniet van het bad 🙂

 • Le petit requin

  Mooi lijstje! En fijn he, dat besef dat je eigenlijk al wel best veel dingen ook regelmatig doet 🙂
  Ben nu wel benieuwd naar die “verkiezingssandwichkes”, gewoon sandwiches gemaakt op verkiezingsdag? Of zit er een geheim anti-verzuringsingrediënt in? 😉

 • Goofball

  hahaha chocolade eten 🙂
  wat zijn verkiezingssandwiches? Maakt iets buiten het tijdstip van die sandwiches ze tot verkiezingssandwiches?

 • 15 dingen die ik graag doe – BLAHBLAHBLAH

  […] Want hoe zat dat nu ook alweer met mijn me-time? Euh … kuch. En toen zag ik deze passeren bij Kathleen en vielen alle puzzelstukjes op hun […]

 • Pin It on Pinterest