Gebeurd

De 9 van 2019 – maand 6

Aan het begin van het jaar maakte ik een lijst met negen doelstellingen voor het jaar 2019. Het leek me leuk om iedere maand een kleine update te geven zodat jullie, indien nodig, mij een schop onder mijn kont kunnen geven. Bekijk hier de originele 9 van 2019 lijst.

 • Nummertje 1: Geen boeken kopen
  Ahum. Kuch. Ik kocht dus een e-boek op mijn Kindle. Het was een boek dat ik vorig jaar ergens in een boekenwinkeltje in Mechelen had zien liggen en dat me maar niet losliet. Nadat ik de sample had gelezen op mijn e-reader, heb ik keihard geprobeerd het te negeren, maar ik wilde het echt graag lezen. Soms is er gewoon een boek dat jou kiest en dit was er zo eentje. En jawel, het is intussen ook uitgelezen en al. Hoppa! De vraag is natuurlijk of ik mij nu helemaal terug ga laten gaan nu ik toch dit “goede voornemen” heb gebroken.
 • Nummertje 2: Ontspullen
  Ik bracht twee Pamperdozen gevuld met boeken en dan nog ééntje vol met willekeurige spulletjes naar de kringwinkel. Als iemand een aantal van mijn boeken wil scoren, dan raad ik je aan om eens te gaan snuisteren in de kringwinkel Wespelaar. Pro tip en al.
 • Nummertje 3: Minstens één Harry Potter boek opnieuw lezen, te beginnen met deel één als het even kan.
  Ik ben gisteren begonnen in deel drie. Ha!
 • Nummertje 9: Mijn plafondstaren beperken tot een halfuur
  Ik moet zeggen, het slapen gaat tegenwoordig vrij goed. Er zijn natuurlijk nog altijd moeilijkere nachten, maar vaak komt dat door externe factoren. Ik denk daarbij aan hoestende kindjes en hittegolven en zo. Maar algemeen gezien, gaat het goed. Heel goed zelfs.

De andere puntjes spoken nog wel wat door mijn hoofd, maar ik ben er niet echt intensief mee bezig. Misschien komt dat nog wel de komende maanden. Uiteindelijk zijn we nog maar halverwege het jaar. Nog tijd zat dus om werk te maken van de andere puntjes, toch? Toch?!

Hoe gaat het met jouw doelstellingen voor het jaar onzes heeren 2019? Moeten we je een schop onder je kont geven of valt het allemaal wel goed mee?

You Might Also Like

 • Le petit requin

  Ach, dat ene boek… Je moet maar denken aan hoeveel boeken je zonder dat voornemen anders al zou gekocht hebben 😉

 • Nina

  Nu ben ik wel benieuwd naar dat boek.

  • Kathleen

   De Cactus van Sarah Haywood. Recensie volgt. 😉

 • Goofball

  oh ja hittegolven en hoestende kindjes… daar heb ik ook last van (gehad) de afgelopen maanden. [loopt nu nog eens naar koffiemachine op het werk]

 • zwartraafje

  Mocht ik wat dichter bij kringwinkel Wespelaar wonen dan had ik misschien wel even gaan kijken. Niet dat ik te weinig ongelezen boeken in mijn kast heb staan hoor. Ik hou er nu eenmaal van om bij de Kringloopwinkel boekenkoopjes tegen te komen. Dit jaar wil ik Harry Potter and the Order of the Phoenix herlezen maar vermits dat boek in het najaar uitkomt in een geïllustreerde editie ben ik daar eigenlijk nog op aan het wachten. Ontspullen is hier dit jaar ook aan bod komen. Vooral de keukenkasten moesten er aan geloven. Maar er zijn ook een aantal boeken weggedaan, knutselmateriaal dat hier niet vaak gebruikt werd werd doorgegeven aan mensen die het vaker gebruiken als ik en kleding waar ik mezelf enkel nog met veel moeite kon inwringen werd meegegeven met spullenhulp. Ik draag toch liefst kleding waarin voldoende ademruimte is voorzien.

  • Kathleen

   Ademruimte hebben in kleding is inderdaad wel fijn. ?

  Pin It on Pinterest