Gegeten

Wraps met fishsticks

Eigenlijk eten we zelden tot nooit afhaalmaaltijden ten huize Verbeelding. Héél af en toe wordt er een keer een pizza besteld, maar dat is het zo’n beetje. De rest van de tijd ben ik de kok des huizes.

Op zich vind ik dat niet erg. Ik pas de truc met het koken voor twee dagen nog steeds toe. Dan kook ik één dag en de volgende dag eten we de overschotjes op. Daarnaast heb ik het geluk dat mijn woon-werk-verkeer zich beperkt tot een aantal minuten. Letterlijk. Ik rond mijn werkdagen af rond 17u30 en een paar minuten later sta ik al te roeren in de potten en pannen. Jawel.

Maar er zijn ook dagen dat ik écht geen zin heb om te koken, dat er geen overschotjes zijn om op te eten en dat er weinig tijd is om te koken omdat we thuis komen van een bezoekje of een uitstap.

Sinds kort is dit één van mijn go to recepten voor zulke dagen. Wraps met fishsticks. Je leest het goed. Wraps. Met. Fishsticks.

Het was Het Vriendje die het recept vond op het wereldwijde web. Ik stond er in eerste instantie een beetje skeptisch tegenover, want serieus? Wraps met fishsticks? Maar je kan pas oordelen over iets eens je het geprobeerd hebt, toch? Dus belandde het op ons weekmenu en het was een schot in de roos.

Het grote voordeel aan dit recept is dat we doorgaans alles in huis hebben. Fishsticks en erwtjes in de vriezer, jong spinazieblaadjes in de koelkast omdat we die gebruiken voor de lunch en wraps in de voorraadkast. En een sausje (mayonaise, pita, tartaar,…) staat doorgaans ook wel in de koelkast.

Het recept is vrij eenvoudig. Je bakt de fishsticks in de pan. Reken op drie à vier fishsticks per persoon. Ondertussen warm je de wraps even op in de microgolfoven en daarna gebruik je diezelfde microgolfoven om de erwtjes te ontdooien. Eens je fishsticks klaar zijn, leg je ze in het midden van je wrap. Je kapt er een flinke hoeveelheid ontdooide erwtjes over en werkt af met een handvol jonge spinazieblaadjes. Of veldsla. Of rucola. Of whatever floats your boat. Vervolgens doe je er wat saus naar keuze over en rol je je wrap op.

Tadaaa… Avondeten op minder dan tien minuten tijd. Het is zeker niet de gezondste maaltijd, maar het is hopelijk toch nét iets gezonder dan je standaard afhaalmaaltijd. Hopelijk.

You Might Also Like

  • Leen

    Er zit spinazie tussen, en erwtjes dus kijk groentjes!! I’ll take it! Want mmmm fishsticks 🙂 🙂 (allez ja, ik eet er vegan maar die zijn minstens even lekker, gek genoeg, en de enige ‘vlees/visvervanger’ tot nu toe die gewoon goed is.)

  • Pin It on Pinterest