Gemaakt

Dijneuh

Het is vakantie ten huize Verbeelding, want de crèche is dicht. Alle werkzaamheden staan op een laag pitje, maar je weet ongetwijfeld hoe dat gaat. Eindelijk krijgt je hoofd na zoveel maanden hard peren wat rust en heb je het ene wilde idee na het andere. En Het Meneertje is vaak een inspiratiebron.

Zoonlief eet graag rozijnen. We snappen zelf niet zo goed waar die voorliefde vandaan komt, want zowel zijn papa als ik zijn nu niet meteen de grootste fans van rozijnen. Geef mij maar chocolade, thank you very much. Maar dat nageslacht van is er dus helemaal op verlekkerd. En hij vraagt regelmatig achter “dijneuh” (rozijnen).

En plots was er dus een idee om kleine doosjes te maken voor zijn rozijnen die we anders in bulk kopen. Je weet wel, van die schattige, kartonnen doosjes die kindjes zelf makkelijk kunnen meenemen om dan ergens in een rustig hoekje rozijnen te kunnen peuzelen. Het ontwerp voor het doosje zelf moet ik nog verder uitwerken, maar een logo hebben we intussen al.

En toen ik deze illustratie liet zien aan zoonlief was z’n eerste reactie “dijneuh”. Hij kan in het geheel nog niet lezen (denk ik toch 🤔), maar die rozijnen zien er blijkbaar best wel realistisch uit.

Mission accomplished. En ook wel to be continued dus.

You Might Also Like

 • fieke

  Hihi, hier ook een grote fan, maar hier zijn het ‘sosintjes’ 🙂

 • kr=10

  Toen ik de titel las, dacht ik meteen dat de Disneyliefde in hem ontwaakt was…

 • Katrijn

  Zalig!

 • Literasa

  Zo schattig! Hier geen fan van rozijnen, maar wel van ‘bei’ (aardbei) 🙂

  • Kathleen

   Aaaah! Daar is hij ook keihard fan van en hij zegt ook ‘bei’!

  Pin It on Pinterest