Gebeurd

De prioriteiten in het leven van Het Meneertje

Eén van de belangrijkste zaken in het leven van Het Meneertje is Robocar Poli. Voor wie het niet kent: het is een animatiereeks op Netflix over een stadje waar mens en auto in harmonie samenleven. Maar af en toe loopt er iets mis en dan moet het reddingsteam ingrijpen.

En als het op prioriteiten in het leven van Het Meneertje aankomt is er maar weinig belangrijker dan Robocar Poli. Hij vraagt er naar zodra hij opstaat of zodra hij thuis komt van de crèche. En iedere keer als we de televisie afzetten is het een groot drama. Het enige dat ongeveer even belangrijk is voor hem zijn zijn Kollie boekjes, denk ik.

Maar blijkbaar staat er toch nog één ding net iets hoger op zijn prioriteitenlijst.

Ik verwachtte gisteren weer heel wat drama omdat ik Robocar Poli moest afzetten. Normaal gezien mag hij geen televisie kijken voor het eten, omdat het anders nogal moeilijk is om hem aan tafel te krijgen. Maar af en toe moet er al eens een uitzondering gemaakt worden voor een moe kindje dat al een hele middag in zijn blootje in de tuin had gespeeld.

Dus pakte ik zijn bordje met pizza erop vast en ging pal voor het scherm staan om het hem te laten zien.

“Zullen we dag zeggen tegen de auto’s en eten?” vroeg ik terwijl ik naar zijn bord in mijn handen wees. Hij keek even naar de inhoud van dat bord en toen hij besefte dat er een overheerlijke homemade pizza op lag te blinken, kon hij niet snel genoeg uit de zetel kruipen.

“Dada jaotoo’s. Dada!” wuifde hij nog snel naar het televisiescherm en in recordsnelheid zat hij op zijn stoel om zijn pizza te verorberen.

Conclusie: zoonlief zijn prioriteiten in het leven zitten helemaal goed. En hij is duidelijk mijn zoon. Pizza is life en al.

You Might Also Like

 • Kris10

  Een ventje naar mijn hart!
  Felix eet ook heel graag pizza maar is voor de moment meer een zoetebek.
  ik: Gaan we eten Felix?
  F: Taa(r)t mama?

 • Goofball

  glimlach 🙂

 • Blogger Lovin #28 | Zwartraafje

  […] Juliette spreekt #3 – Fiekefatjerietjes Kinderpraat – Two Owlettes De prioriteiten in het leven van Het Meneertje – Verbeelding […]

 • Pin It on Pinterest