Gebeurd

Sporen zoeken

Sporen zoeken

De afgelopen week hebben we véél televisie gekeken. Héél veel televisie. Het Meneertje had de windpokken te pakken en daar had hij met momenten toch wel wat last van, ja. Dus boden Robocar Poli en Cars de nodige soelaas.

Deze ochtend stond Poli op. Het was de aflevering waarin Jin, de leidster van het reddingsteam, op avontuur ging met een aantal kinderen uit het dorp, maar door een storm kwamen ze vast te zitten in een grot (spoiler alert). Omdat ze al een tijdje niets meer van Jin hadden gehoord, trok het reddingsteam op onderzoek uit. Poli verscheen groot in beeld op ons televisiescherm en zei vol overgave: “Misschien heeft Jin wel sporen achtergelaten!”

Waarop Het Meneertje spontaan van mijn schoot kroop waar hij al de hele aflevering had gezeten. Ik keek hem een beetje verbaasd aan, maar een seconde later stond hij te wijzen naar de mat.

“Poli hier mat kijken!” zei hij enthousiast.

Nog voor ik “Uh? Wat?” kon vragen, viel mijn eurocent en hij viel hard. Héél hard. Vlak voor Het Meneertje zijn voeten op de mat, lag een complex netwerk dat we hadden gebouwd met zijn houten treinsporen. Jawel. Sporen. Niet bepaald het soort sporen waar Poli naar op zoek was, maar sporen niettemin.

En terwijl zoonlief daar op de mat stond te blinken van trots omdat hij zijn grote held Poli had geholpen, probeerde ik niet té hard te lachen, want technisch gezien had hij de sporen inderdaad gevonden. Detective Meneertje en al.

You Might Also Like

  • Lize

    Haha, geweldig 😀 En nee, ongelijk kan je hem niet geven hé.

  • Evi

    Zalig! 🙂

  • Goofball

    geweldig! En leuk toch altijd die interactiviteit met die cartoons. De onze staan ook altijd mee te roepen en tonen en wijzen.

  • Pin It on Pinterest