Beebje Gebeurd

Kleine baby

Kleine baby

Het Meneertje verjaarde gisteren. We hebben nu officieel een twee-jarige in huis. Laat die terrible two’s maar komen, hoewel ik vermoed dat we al een tijd in de peuterpuberteit zitten. Ahum. Kuch.

We hebben een vrij pittige periode achter de rug waarbij Het Meneertje opeens besloot dat opstaan rond 5u ‘s ochtends echt wel de max was. Daarvoor sliep hij meestal tot half zeven en met half zeven kan ik leven. Voor ik mama werd, stond mijn wekker op weekdagen ook op half zeven. Half zeven kan ik aan. Vijf uur nét iets minder. Maar gisteren was het opnieuw half zeven toen hij het grote bed in dook om nog een boek te lezen terwijl ik nog een beetje lag te soezen.

“Zeg, jij bent vandaag jarig!” zei ik terwijl hij op tien centimeter van mijn hoofd begon op en neer te springen. De boekjes waren die ochtend blijkbaar toch niet zo interessant, maar wat ochtendgymnastiek leek meer z’n ding te zijn.

“Ja!” riep hij enthousiast. Ik vermoed dat hij niet helemaal beseft wat jarig zijn betekent, maar hij was er wel heel enthousiast over. Dat wel. Of het kwam door die endorfines van z’n ochtendgymnastiek dat hij zo enthousiast was. Wie weet.

“Dan ben je nu eigenlijk wel al een grote jongen hé?” ging ik verder, want ja, als je twee bent, dan ben je eigenlijk écht wel al een grote jongen.

“Ja!” riep hij opnieuw enthousiast terwijl hij nog even op en neer sprong. Maar toen hield hij abrupt halt en keek naar zijn papa die zijn kamerjas aan het aandoen was.

“Papa ook grote jongen,” sprak Het Meneertje doodserieus terwijl hij wees naar zijn papa. En de papa kon niets anders dan instemmend knikken.

“Aah ja, papa is inderdaad ook een grote jongen. En mama?” vroeg ik.

Hij keek even bedenkelijk op mij neer. Maar toen verschenen er pretlichtjes in zijn ogen.

“Mama kleine baby” grinnikte hij en begon terug op en neer te springen. En papa kon niets anders dan instemmend knikken. En een beetje grinniken.

Thanks zoon. Thanks vriendje. Echt waar. Span anders nog een beetje samen. Djeesh. Wat gaat dat nog geven de komende jaren?!

You Might Also Like

 • Kris10

  Toch hip hip hip HOERA voor de jarige 🙂

 • Wapiti

  Super ventje, die jarige Tobias!

 • fieke

  Hihi, die uitspraken van de kleintjes zijn zalig hé!
  Ook via deze weg een gelukkige verjaardag voor Tobias! Dat hij in zijn nieuwe levensjaar opnieuw wat langer mag leren slapen 🙂

 • Lize

  Zalig ventje 🙂 Een late gelukkige verjaardag voor je zoon!

 • Evi

  Zalig! Tuur kan hier soms doodserieus zeggen dat ik stink of lomp ben. Topper hoor en een heuse charmeur die zoon van me 😉 Hopelijk hebben jullie het goed gevierd? En nog een late gelukkige verjaardag voor jouw zoontje!

 • Jill

  Wauw, het meneertje praat wel al goed moet ik zeggen.
  Mijn dreumes is 2,5j en maakt amper 2-woordzinnetjes.

 • Pin It on Pinterest