Gebeurd

Programmeur in wording

Dat de kans bestaat dat Het Meneertje ooit iets met programmeren gaat doen, dat zou ons niet verbazen. Het zit in zijn genen. Hij heeft een opa én een vader die dag in, dag uit code schrijven. En een moeder die er af en toe wat mee prutst.

Maar programmeurs die denken ook anders. En je moet er dan soms ook wat anders mee communiceren. Ondubbelzinnig én letterlijk én to the point anders slaan hun nullen en éénen tilt. Ik zie dat af en toe eens gebeuren bij Het Vriendje en ook Het Meneertje begint zo van die momenten te krijgen. Gisteren mocht hij een puddinkje eten na zijn avondeten. Héél af en toe mag dat een keertje. Zo’n puddinkje uit een plastic potje met vanille- en chocoladesmaak door elkaar. Niet het soort homemade-uit-een-pakske pudding dat op de foto staat dus.

Terwijl ik dat potje uit de koelkast ging halen, hielp Het Vriendje zoonlief met het afvegen van zijn mond en handen. Dat is uiteraard een beetje verloren moeite als je weet dat hij na één hap pudding helemaal onder hangt, maar bon. Ik bleef even in de deuropening staan om de twee gade te slaan. Zodra Het Meneertje me in de gaten kreeg, lichtten zijn ogen op en uiteraard kon ik het niet laten om een beetje onnozel te doen met dat potje pudding. Ik deed alsof ik er een grote hap van nam. En nog één. En nog één.

“Mama niet opeten!” riep hij me toe. Natuurlijk moet je zoiets niet tegen mij zeggen, want dan ga ik net het omgekeerde doen, dus deed ik alsof ik nog een hap nam uit het potje.

“Niet plastic opeten!” riep hij deze keer heel serieus, want ja, mijn zoon weet dus wat plastic is en kan dat woord al zeggen. Kwestie van de klimaatjongere van de toekomst op tijd te beginnen klaarstomen en zo. Maar hij had wel een punt natuurlijk. Plastic kan je best niet opeten.

En zo kwam er weer een einde aan moeder haar onnozeligheid. Want wie kan er nu ingaan tegen zo’n droog én compleet terecht argument als dat van die kleine programmeur in wording? Sja. Ik niet in ieder geval.

You Might Also Like

  • Lien

    Hihi wat een onverwachte reactie!

  • Annelies

    Hij is wel al direct helemaal mee met de maatschappelijke thema’s 🙂

  • Pin It on Pinterest