Gebeurd

Verboden tanden te poetsen!

Verboden tanden poetsen!

Het Meneertje is niet zo’n fan van tanden poetsen. We hebben ongeveer al alles geprobeerd om het wat aangenamer te maken of het wat vlotter te laten verlopen, maar helaas blijft het een groot drama en blijft hij alle mogelijke excuses verzinnen om toch zijn tanden niet te moeten poetsen.

Het Meneertje is dan weer wél helemaal fan van verkeersborden en instructie-iconen. Het eerste is al een tijdje. Het begon met een interesse in de verkeerslichten en ging verder met een “niet op de straat lopen!” gilletje iedere keer als we zelfs maar een voet in de goot zetten. Daarna ging het dus verder met verkeersborden. Jawel.

Een paar weken terug kwamen daar na ook instructies bij. We hebben in de badkamer zo’n typisch IKEA opstapje staan. Hij gebruikt dat om op te staan om z’n handen te wassen of om zijn tanden te poetsen. Onlangs, terwijl hij op zijn potje zat, merkte hij de sticker met instructies op dat opstapje op. Zijn papa legde dan uitgebreid uit wat er allemaal op stond. Dat je niet op het krukje mag staan als het op een schuine ondergrond staat. Dat je het krukje niet buiten in de regen mag laten staan of dat het niet nat mag worden.

Al die instructies vond hij fascinerend en knoopte hij goed in z’n oren.

Gisteren was het weer zover. Tijd om zijn tanden te poetsen. Tijd voor de nodige uitvluchten. Plots wees hij naar een punt op het plafond. Gewoon, een willekeurig punt op het plafond waar niet veel te zien was.

“Daar is een bordje waar op staat ‘geen tanden poetsen’!” klonk het opeens. Ik keek even naar Het Vriendje om te checken of hij had gehoord wat ik had gehoord en jawel hoor. Zoonlief had zomaar opeens zijn eigen instructies verzonnen.

“Waar is dat bordje?” vroeg ik terwijl ik deed alsof ik het niet goed zag.

“Daar!” riep hij terwijl hij nog eens wees naar datzelfde punt op het plafond.

“En wat staat daar op?”

“Geen tanden poetsen!” zei hij vol overtuiging.

Uiteindelijk moesten we hem teleurstellen en werden zijn tanden toch gepoetst onder lichte dwang, maar ik moet zeggen, op gebied van uitvluchten, was dit toch wel één van de betere tot nu toe. Ik vermoed dat er nog veel zullen volgen in de toekomst.

You Might Also Like

 • Buitenmus

  Dus snel een verkeersbordje met verplicht tanden poetsen ophangen 😉

 • Andaloes

  Is dat overal hetzelfde? Hier ging het 10 dagen goed met een aanpassing van het liedje ‘de wielen vd bus’ dat werd ‘de tandenborstel die doet wis wis wis… of hij gaat op en neer, op en neer…. We zijn dus even creatief met die liedje ipv de 2 beren 😉

 • trijnewijn

  Veel succes om je creatieve zoon te overtuigen dat tanden poetsen nodig is! Hier hielp uiteindelijk het tandenpoetsliedje op de melodie van broeder Jacob. Tandjes poetsen, tandjes poetsen, poets poets poets, poets poets poets, onder en ook boven, onder en ook boven, flinke zoon/meid, flinke zoon/meid. In het begin werd het heel snel gezongen, omdat tanden poetsen op die leeftijd nog meer gaat om het aanleren van een goede gewoonte dan echte noodzaak. Op dagen vol “ik wil niet!” zag ik het nog net zitten om de duur van dat liedje te strugglen… Eens de strijd wat minderde, zongen we trager en poetsten langer..

 • Emmely

  Aarrggghhh, tandenpoetsen, zo’n beetje het minst favoriete moment van de dag. Inderdaad altijd smoesjes en tegenstribbelen. Denken we iets gevonden te hebben dat het makkelijker maakt, 2 dagen later is het gewoon weer drama.
  Ik zie jou nu wel een mooi tandenpoetsinstructiebordje met alle stappen maken voor in de badkamer. Als dát niet gaat werken. 😉

 • zwartraafje

  Ik heb vorige week nog De grote tandenpoetsdag (Sophie Schoenwald en Gunther Jakobs) voorgelezen aan mijn metekindje. Ok, opgenomen in een filmpje en dat dan naar haar mama gestuurd zodat zij het kon opzetten voor mijn metekindje. Oftewel Corona-voorlezen. Misschien moeten jullie het ook eens voorlezen wie weet kan het er voor zorgen dat hij tandenpoetsen plots wél leuk vindt.

 • Kristien

  Wij hebben een afbeelding van een mannetje dat zijn tanden poets op de deur gehangen. We zitten ook met een verkeersbordenfan 🙂

 • Joke VE

  Slim gezien wel 😀
  Misschien heb je hier iets aan: https://www.youtube.com/watch?v=ZVK-3Zxj_Jw

 • fieke

  Hier net het tegenovergestelde: tandenpoetsen is leuk, en ze wil elke dag naar de tandarts. Hmm 🙂

 • Goofball

  de tandarts eens bezoeken en die tips laten geven helpt ook soms…het gezag van de tandarts die het gezegd heeft dat het moet

 • Pin It on Pinterest