Gebeurd

Bekentenis van een DIY kit verzamelaar

Bekentenis van een DIY kit verzamelaar

Hallo, mijn naam is Kathleen en ik ben verslaafd aan DIY kits. Welkom bij de Anonieme DIY Kits Verzamelaars waar mensen die allerhande handwerkkits kopen en er vervolgens niets mee doen zich kunnen verenigen.

Kijk, het zit zo, ik ben graag bezig met handwerken, knutselen en aanverwanten. Ik naai, ik teken, ik probeer mij creatief bezig te houden en daarom koop ik al een keer een kit. Zo kocht ik in het verleden al de zeefdrukkit van Bobbinhood, heel wat leuke materialen voor mijn Cameo, ik kocht een kit om een portefeuille te maken uit kurk en begin dit jaar haalde ik het in mijn hoofd dat ik een bralette ging halen dus kocht ik een kit bij SmallBobbins. Er slingeren hier ongetwijfeld nog meerdere kits rond waarvan ik het bestaan tijdelijk vergeten ben.

En misschien, heel misschien, kocht ik vorige week ook een gietzeep-voor-starters-kit. Misschien.

Ik koop die kits met heel veel enthousiasme, want ja, ik wil die bralette écht maken en ja, ik wil alle mogelijke stofjes zeefdrukken met leuke illustraties en ja, ik wil tijdelijke tattoo’s maken met mijn Cameo. En zeep gieten en zo. Het is superhandig om alles wat je nodig hebt in één keer in huis te halen. Dan moet je niet halverwege je zeep-maak-avonturen opeens nog naar de winkel spurten omdat je een geurtje nodig hebt of tijdens je bralette-maak-avonturen nog een sluiting nodig hebt. Handig. Zeer handig.

Maar het is ook confronterend, dat verzamelen van DIY kits. Sommige liggen al jaren stof te verzamelen in mijn kast en dan kom je tot het besef dat je maar zo weinig tijd hebt om te doen wat je graag doet. Of dat je er misschien gewoon te weinig tijd voor maakt. En dan heb ik het nog maar enkel over de DIY kits en zwijg ik nog over de meters en meters en meters stof die ik het afgelopen decennium verzamelde. Oeps.

Je zou denken dat je met een lockdown toch wel het één en het ander gedaan krijgt en misschien toch minstens één van die kits eens kan gebruiken, want opeens heb je zeeën van tijd, toch? Toch? Nope. Het blijft hier een pittige evenwichtsoefening tussen bergen werk verzetten, iedereen op tijd en stond voorzien van eten en zorgen voor zoonlief in het algemeen. Die DIY kits mogen nog even wat stof blijven verzamelen in mijn kast. Wie weet kom ik er ooit wel eens toe. Ooit. Als ik op pensioen ga of zo. Maar kijk, dan heb ik meteen wel alles in huis om zeep te maken en een bralette en zo. Handig. Zeer handig.

You Might Also Like

 • Emmely

  Ik ben niet zo van de kits maar ik herken wel het enthousiast verzamelen van allerhande DIY spullen als je iets nieuws wil proberen. Yup. Verschillende kleuren poeder om zelf stof te verven. Super leuk. Heb ik toch al zeker 2x gedaan in de afgelopen 8 jaar… Ga ik vast nog wel een keer doen, toch? Ooit? Als ik meer tijd heb? En ja, linialen, kilometers stof, borduurgaren, knopen en ritsen in alle soorten, maten en kleuren…..
  Ik kan in ieder geval goed winkelen in mijn eigen voorraad en ik heb het afgelopen half jaar toch ook al vaak precies iets kunnen vinden wat ik nodig had om een projectje te kunnen maken zonder mijn huis uit te moeten. 😉

 • Lize

  Herkenbaar van begin tot einde, alleen niet per sé met DIY kits maar wel met DIY materiaal.

 • Davina

  Zeer herkenbaar… en die verfjes van de Bobbinhood kit hebben toch ook wel een uiterste datum van gebruik, vrees ik 🙁

 • zwartraafje

  De enige kits die ik in huis heb zijn kruisjessteekpakketten waar alles inzit om een specifiek patroon uit te werken. Daar heb ik er super veel van gekregen van mijn tante alleen ben ik dus de laatste jaren vooral bezig met het maken van kaarten, sjaals en allerlei andere diy-projecten. Al een geluk dat er geen vervaldatum op die pakketten staat én dat ze niet super veel ruimte in nemen want het gaat waarschijnlijk nog een tijdje duren vooraleer ik er aan toekom.

 • Tine

  Ooh, zo herkenbaar!
  Zowel voor mezelf als voor de kindjes. Ik probeer er nu soms eentje af te werken 😉
  Want de Sint en kerst komt eraan, en wat gaan die weer brengen?

 • Klara

  Binnen een paar jaar parkeer je hem op zondag bij de scouts en heb je enkele uurtjes me-time ;o)

 • Pin It on Pinterest