Gebeurd

Het ultieme kerstkado

Het ultieme kerstkado

We beginnen dit jaar op tijd met het kopen van kerstkadootjes. De post geeft aan dat het nu al heel druk is en dat het eindejaarsshoppen nog moet beginnen. Ja, de kans is zeer klein dat we kerstmis gaan kunnen vieren met familie en vrienden, maar dat wil niet zeggen dat we geen kadootjes willen geven. In tegendeel zelfs. Zo’n kadootje kan een lichtpuntje zijn.

Ik blijf het heel moeilijk vinden om lijstjes te maken met dingen die ik wil. Als ik iets wil, dan koop ik het doorgaans zelf doorheen het jaar en vaak beperkt zich dat dan nog tot boeken. Sowieso ben ik ook iemand die liever geeft, dan krijgt. Dus ik gooi maar wat op het lijstje en zie wel weer. Intussen staat er bijvoorbeeld zo’n doos met mini-Tony Chocoloney’s op. Yup. En een tandenborstel. Dat ook.

Maar toen ik aan het nadenken was over wat ik écht zou willen, kwam ik bij iets helemaal anders uit. Ik ben een introvert en heb alleen-tijd nodig om mijn batterij op te laden. Daarnaast raak ik ook sneller dan de gemiddelde mens overprikkeld, dus alleen zijn zorgt er ook voor dat ik kan ontprikkelen. Drie keer raden wat geen ideale situatie is voor een nogal snel overprikkelde introvert? Juist ja. Hele dagen thuis zijn mét huisgenoten. Huisgenoten die heel de tijd praten, gillend door het huis lopen of smartphones onder uw neus steken om een filmpje te laten zien terwijl jij zelf iets probeert te lezen. Of die om 6u30 in uw bed kruipen met kerstliedjes. Ja, ik kan mij wel eens terugtrekken en een boek lezen, maar het is intussen zover gekomen dat een uurtje of twee alleen het niet meer doet. Ik sta te ver in het rood.

Een weekend helemaal alleen, daar droom ik van. Dat mag thuis zijn, maar dat mag evengoed ergens in een hotelkamer zijn. Dat mag in België zijn, maar evengoed ergens ver weg. IJsland bijvoorbeeld. Een paar uur weken in een heita pottar spreekt me momenteel ontzettend aan. Maar zolang er een bed is en een goede wifi-aansluiting is, ik mijn Kindle bij me heb en mijn laptop, ben ik tevreden. Dat is mijn ultieme kerstkado momenteel.

Ik vermoed dat het ultieme kerstkado bij vele mensen nu net het omgekeerde is: samen feest kunnen vieren met hun familie en vrienden. En ja, natuurlijk mis ook mijn familie en vrienden. Ik zou maar al te graag op naaiweekend gaan zoals ieder jaar. Ik zou maar al te graag even gaan winkelen met vriendinnen M en S. Of een daguitstapje doen naar Brussel met vriendin L. Of uitgebreid gaan lunchen met eender wie er zin in heeft. Ik zou maar al te graag een lange boswandeling maken met de broer, de zus en hun aanhangsels.

Maar als ik echt echt echt echt heel eerlijk ben, dan is een heel weekend alleen zijn toch het ultieme kerstkado voor mij dit jaar.

Zeg eens, wat is jouw ultieme kerstkado anno 2020? Een goede gezondheid voor iedereen? Een feestje met familie en vrienden? Een nachtje dansen? Eens goed op restaurant gaan? De badkamer die eindelijk afgewerkt wordt of toch nog iets anders? Droom maar eens luidop in de reacties, wie weet leest de Sint of de kerstman wel mee.

You Might Also Like

 • Emmely

  Ik snap dit helemaal! Ik wil ook zo graag weer eens langer dan hooguit een paar uur echt helemaal alleen zijn. Even met niemand rekening houden en niet gestoord worden. Het zal nog wel even gaan duren helaas…

 • fieke

  Oh, die rust en stilte lijken me heerlijk! Mijn gezin is alles, maar soms is de overprikkeling keihard aanwezig… Niet makkelijk om een goed evenwicht te vinden!

 • Saskia

  Oh ik snap je helemaal. De rust en stilte is iets wat ik ook zeker erg waardeer <3 Eventjes tijd voor mezelf…

 • Kris10

  Ik snap je wel, zo’n Ijslandse warmwaterbron spreekt mij ook wel aan. Ik ben vooral mijn vier muren zoooo beu. Ik hoop met kerst ergens anders te zijn dan thuis. Maar vooral niet bij familie :p Dat de traditionele kerstfeesten niet doorgaan vind ik eerlijk gezegd een verademing.

  • Kathleen

   Ik stiekem ook wel. We hadden vorig jaar om de dag een feest, zowel kerstfeesten als eindejaarsfeesten, maar ook een verjaardagsfeestje er tussen en zo. Pfoeh. Dat was best wel pittig.

 • Katrien

  Awel, ik begrijp dat volledig. Mijn ultieme cadeau is een weekje in een slow cabin om alleen maar te lezen, te bloggen en te ontspannen. Zonder verplichtingen, geen gesprekken moeten aangaan en gewoon genieten van de rust en de omgeving. Misschien moeten we gewoon eens een collectieve retraite aangaan!

 • zwartraafje

  Qua drukte valt het hier goed mee vermits we maar met ons tweetjes zijn en manlief overdag op zolder aan het telewerken is. Net als jij ben ik een introvert en ik zou erg gek van worden indien ik nooit een moment voor mezelf zou hebben om even tot rust te komen. Vermits ik dat dit jaar in overvloed heb zijn het net de afspraakjes met vriendinnen en familie waar ik het meeste uitkijk. Geen grootse familiefeesten maar gewoon met iemand ergens iets gaan drinken en ondertussen rustig kunnen bijpraten zonder me zorgen te moeten maken over het feit dat ik snel ziek wordt en of we wel ver genoeg uit elkaar zitten. Maar misschien zelfs nog meer dan dat de mensen die ik graag zie gewoon eens goed kunnen vastpakken.

 • Klara

  Mijn ultieme kerstkado is dat de baby wonderbaarlijk snel in een bedje leert dutten ipv in mijn armen, en ik dus plots enkele uren per dag vrij heb! Ik zou niet weten wat eerst doen: dansen in de living, in de zetel liggen en domme dagTV kijken, muffins bakken, tekenen, … Enfin, alles wat ik vroeger normaal vond en nu luxe is geworden :o)

  • Kathleen

   Ik duim mee dat baby jouw armen snel ruilt voor een heerlijk zacht bedje. Fingers crossed!

 • Linkjesliefde #14 – fiekefatjerietjes

  […] te laat om ideetjes voor kerstcadeaus op te doen. Ik kan me helemaal vinden in de wishlist van Kathleen, […]

 • Pin It on Pinterest