Gebeurd

De 8 van 2020 // Een update

De 8 van 2020

Een maand geleden bracht ik deze blog terug tot leven. Ik maakte een lijstje met acht items die ik nog wilde realiseren voor het einde van het jaar. Kwestie van me met iets nuttigers bezig te houden dan het eindeloze scrollen door social media. Maar uiteraard moet er niets en mag alles.

Ik merk dat het eindelijk wat rustiger aan het worden is op werkvlak, maar dat het toch nog wat puzzelen blijft met de vrije tijd. En met vrije tijd bedoel ik echt tijd die ik kan besteden aan “leuke dingen voor mezelf”. Nadat Het Meneertje in bed ligt, zijn er nog zoveel dingen die moeten gebeuren. Iedere avond moet er dus een beslissing gemaakt worden: wat wil ik doen met dat uurtje dat me nog rest? Dat anderhalfuurtje? Waarvoor heb ik nog energie?

Soms is dat in de zetel hangen en één of andere willekeurige kerstfilm kijken op Netflix. Andere keren kriebelt het om verder te sleutelen aan de website van een klant (ja, dat gebeurt, ja). En sinds een paar weken gebeurt het regelmatig dat ik nog eens achter mijn naaimachine kruip. Maar het gebeurt steeds minder en minder dat ik eindeloos blijf scrollen op social media en dat doet deugd.

Maar hoe staat het dan met die 8 van 2020?

 • Kaastaart maken. Nope. Nog niet aan begonnen. Wel al een paar recepten door gekregen en opgezocht. Dat is al een stap in de juiste richting.
 • Iets naaien voor mezelf. Nope. Nog niet aan begonnen. Ik heb intussen wel nog een kledingstuk afgewerkt voor mijn semi-metekindje (aka het petekind van Het Vriendje). Sinds ik mijn naaimachines in de keuken heb gezet, naai ik wel opvallend meer en het is zo fijn om terug te naaien in een omgeving waar ik niet moet letten op lawaai. Sinds kort heb ik er ook wifi-ontvangst en dat maakt het helemaal af natuurlijk. Misschien dat het volgende project wel iets voor mij is, hoewel Het Meneertje onlangs vroeg achter een groene broek met paarse glitters.
 • Eén keer per week bloggen. Dat gaat goed. Er zit geen rode draad in. De ene week post ik drie berichten, de andere één. De ene keer post ik braafjes op maandag, woensdag en vrijdag iets. De andere keer enkele op donderdag. Soms slagen de berichten op iets, andere keren houden ze wat minder steek. Maar het is leuk en dat is het belangrijkste momenteel. Ik geniet er van.
 • Donuts maken. Nope. Niet meer geprobeerd. Ik moet er wel aan toevoegen dat we wat minder aan het bakken zijn. Kort samengevat: ik ben niet alleen een stress-eter, ik ben ook een stressbakker, zo blijkt. Ontdekking van 2020. Laat dat een gevaarlijke combinatie zijn. Dus we proberen nu maar één keer in het weekend te bakken.
 • Team Poepie maakt een podcast. Nope. Maar ik maakte intussen wel een podcast met Elke. Die kan je beluisteren via de website van Schot in de zaak, via Spotify en misschien ook nog een paar andere kanalen die ik momenteel vergeet.
 • De Monstress reeks lezen. Nope. Nog niet aan toe gekomen. Anders wel een heel makkelijk puntje om af te vinken. Misschien ééntje om dit weekend eens werk van te maken.
 • Zeep maken. Zoals ik al aanhaalde in mijn bericht over DIY kits, kocht ik een gietzeepkit. Momenteel ligt die kit nog ongebruikt bij tal van andere kits, maar kijk, als ik op 31 december zeg: “Ik ga zeep maken!” dan heb ik wel meteen alles in huis. Ha!
 • Stickers maken. Drie keer raden. Nope. Nog niet aan begonnen.

Dus zo’n groot succes zijn die 8 van 2020 momenteel nog niet. NOG niet.

Langs de andere kant merk ik wel dat ik bewuster om ga met mijn vrije tijd. Als ik het originele bericht teruglees, dan gaat die 8 van 2020 niet om alles gedaan te krijgen. Dan gaat het om mij terug wat beter te voelen door nieuwe dingen te doen en dat begint te lukken. Uiteraard zijn er veel factoren die daarin meespelen: mijn werkdruk begint eindelijk normaler te worden en er is wat meer ademruimte, de presidentsverkiezingen zijn afgerond (ongeveer toch, iemand heeft het nog niet helemaal door), ik slaap terug beter wat altijd een grote impact heeft op alles,… En ja, wat leukere dingen doen in mijn vrije tijd, dingen die me energie geven, dat helpt zeker ook.

Hoe groot is de kans dat ik al de overige puntjes tijdens de kerstvakantie er in één keer doorknal? Eerlijk is eerlijk: zeer groot. Maar zoals ik eerder al aangaf: niets moet, alles mag. Als ik niet alles van mijn lijstje afvink, dan is het zo.

 

You Might Also Like

 • Jeroen

  Ik heb hier ook nog een “20 before 40” lijstje liggen (lees verborgen staan op mijn blog). Het was de bedoeling dat ik daar ging proberen een deel van af te vinken dit jaar voor ik overstap op tram 4. Alleen toen kwam het C-monster in onze samenleving wat (veel) roet in het eten strooien. Dus die lijst staat nu stof te vergaren in de back-end van mijn blog 🙂

  • Kathleen

   Je kan er altijd “20 before 41” van maken hé 😉

 • Joke

  Ik ben blij dat je terug blogt! 🙂

  • Kathleen

   ❤️

 • zwartraafje

  Ik weet niet meer of ik het al in een eerdere reactie aangaf of niet maar indien nee dan doe ik het nu en indien ja dan doe ik het gewoon nog een keer … ik vind het super om hier weer vaker blogposts te zien verschijnen. Ik zie die groene broek al helemaal voor me met een verticale paarse glitterstrook op de zijnaad. Wel super dat hij heel duidelijk kan aangeven wat hij wil dragen. Hopelijk is hij niet van gedacht veranderd tegen dat je die broek hebt kunnen maken. 🙂 Nog steeds benieuwd naar de stickers trouwens. Maar stickers hebben dan ook een lichtjes verslavend effect op me. Net als HP spulletjes, notitieboeken, bladwijzers, …

 • Leen

  Een groene broek met paarse glitters! Maak je die ook in volwassen maten? 😀

  • Kathleen

   Hahaha! Broeken zijn des duivels om voor volwassenen te maken, dus ik denk dat ik daarvoor nog even pas. 😉

  Pin It on Pinterest