Gebabbeld Gebeurd

Dit is Karel

Mini Loco

Dat we hier ten huize Verbeelding fan zijn van Loco Bambino, daar schreef ik eerder al een stukje over. Toen lockdown twee werd aangekondigd, stuurde ik snel een berichtje naar mijn zus met de vraag of ze nog wat speelgoed voor Het Meneertje hadden dat we mochten lenen. Tussen haar selectie zat een Mini Loco.

Voor Loco Bambino is de aanbevolen leeftijd 3 tot 5 jaar. Voor Mini Loco is dat 4 tot 6 jaar. In sommige boekjes van Loco Bambino staan er puzzels die nog te moeilijk zijn voor Het Meneertje, maar evengoed staan er in sommige Mini Loco boekjes puzzels die Het Meneertje bij wijze van spreken met mijn zijn ogen dicht kan oplossen.

Zo is er één puzzel in een Mini Loco boekje met de figuurtjes van Sesamstraat. Op de bovenste plaat staan ze gekanteld, op de onderste plaat staan ze recht. Zoonlief moet dan het juiste nummertje (daarmee helpen we hem natuurlijk nog) leggen op het onderste prentje dat bij het bovenste past. Onlangs hadden we even de namen van alle personages moeten opzoeken, want verder dan Bert, Ernie, Cookiemonster, The Count en Pino geraakten we niet. Oeps. Zo kunnen we dus nu als we die puzzel doen ieder personage bij naam noemen.

Eerder deze week werd die puzzel terug gekozen door Het Meneertje. Het Vriendje zette zich al schrap en begon namen te noemen:

“Dit is Bert. Dit is Ernie,…”

Nog voor hij aan het volgende personage toe kwam, wees Het Meneertje naar Tommy, de hond, en zei: “Dit is Karel!”

En ik kon niet anders dan luidop lachen, want hoe random is Karel wel niet?! Van waar kwam die naam zelfs? En zo spontaan dat het er uit kwam. Schitterend gewoon!

Een paar dagen later, toen we hem gingen oppikken na school, kruisten we een ander, ouder kindje met de fiets. Dat kindje begroette zoonlief heel enthousiast en reed toen verder. Uiteraard wilde ik, als nieuwsgierige moeder, graag weten wie dat kindje was. Het bleek een jongen te zijn die af en toe ook naar de naschoolse opvang ging en dan bij hem in het groepje zat.

“Dat is Karel,” vervolgde Het Meneertje zijn uitleg terwijl hij het kindje nog nazwaaide. Karel! Aaah!

En opeens was alles duidelijk. Soms is het leven van een ouder blijkbaar ook een soort van Mini Loco puzzel waarbij de puzzelstukjes al een keertje vanzelf op z’n plaats vallen. Yup.

You Might Also Like

  • Hilde

    Bij ons ligt Loco Bambino binnenkort onder de kerstboom voor ons 3,5-jarig dochtertje nadat ik er hier over had gelezen! Merci voor de inspiratie, hopelijk vindt zij het ook leuk! 🙂

  • fieke

    Ooooh, dit is zo’n nostalgie! Wij hadden dit als kind, en nu speelt Juliette er vaak mee bij oma. Ik denk dat je ons met deze blogpost inspiratie hebt gegeven voor een kerstcadeautje, dankjewel dus :-).

  • Pin It on Pinterest