Gebabbeld

Het Meneertje en body yogurt

Het Meneertje en body yogurt

Ik weet dat heel wat mama’s die me voor gingen, de uitspraken van hun nageslacht onder de titel Kinderpraat op hun blog publiceerden. Aangezien zoonlief in recordtempo de ene gekke uitspraak na de andere doet, overweeg ik om op termijn zulke uitspraken ook te bundelen. Maar soms zijn het van die geweldige momentopnames die gewoon een volledig blogbericht vragen, zodat we er later op kunnen terugblikken en er hartelijk om kunnen lachen.

Lang verhaal kort: tanden poetsen is hier nog altijd een groot gevecht. Dus gebruiken we een app waarbij zoonlief aan het einde van het tanden poetsen een virtueel kadootje mag openen dat hij dan aan zijn virtuele huisdier mag geven. Tamagotchi-stijl en al. Daar komt het zo’n beetje op neer. Dat wil dus zeggen dat wij tijdens de avondroutine altijd een smartphone in onze badkamer hebben liggen en soms wordt die al eens voor andere doeleinden gebruikt dan enkel en alleen voor die tandenpoetsenapp.

Zo vroeg ik onlangs aan Het Meneertje of hij kerstliedjes wilde luisteren en niet de standaard kerstliedjes die hij ook kan spelen op zijn Timio. Nee, nee. De klassiekers zoals ons Mariah en Wham. En dus werd er even door moeder de vrouw en vader keiluid meegebruld terwijl we zoonlief zijn pyjama aandeden. Toen Last Christmas van Wham gedaan was, bleef het even stil.

“I love you, baby” zong Het Meneertje waardoor hij de stilte doorbrak. Uiteraard schoot ik meteen in een schaterlach, want komaan, een drie-jarige die “I love you, baby” zingt. Zomaar. Opeens. Uit zichzelf. Dat is gewoon hilarisch.

Maar hij ging meteen nog een stapje verder.

“I love you, body yogurt!” zong hij verder met zijn ogen dicht en vol passie. Toen hij zijn ogen terug opende keek hij ons met pretlichtjes in zijn ogen aan en ik kwam niet meer bij van het lachen.

Voor zij die het niet weten: body yogurt is een product van de Body Shop (niet gesponsord, wel gekregen van mijn meter als kadootje). Het is een soort van body lotion. Ik heb zo’n potje staan en af en toe mag zoonlief daar een keer wat van op zijn buik smeren. Dat vindt hij altijd geweldig, want het ruikt overheerlijk. Dus de tekst klopt helemaal.

Soit. Het Meneertje. Singer-songwriter in wording die schrijft en zingt over waar hij echt van houdt, zegt.

You Might Also Like

Pin It on Pinterest