Gebabbeld Gebeurd

Over Het Meneertje, Barbie en komkommers

Over Het Meneertje, Barbie en komkommers

Het Meneertje gaat naar bed en vraagt of ik nog even bij hem wil blijven liggen. Ik neem de Timio erbij en we zetten een kerstliedje op, want die vindt hij nog altijd helemaal geweldig. Toen het onlangs aan het sneeuwen was, was zijn eerste reactie dan ook “KERSTMIS!”.

We liggen al enkele tellen in bed als hij zich over mij buigt en vraagt: “Heb jij komkommers op jouw ogen?”

Uiteraard schiet ik keihard in de lach, want wat een vraag. En waar komt die zelfs vandaan?

“Waar heb je dat gezien, dat mensen komkommers op hun ogen leggen?” probeer ik zo serieus mogelijk te vragen.

Ik heb dat letterlijk nog nooit gedaan, zo van die komkommerschijfjes op mijn ogen leggen. Dus mij heeft hij dat nog nooit zien doen. Dat kan ik met zekerheid zeggen.

“Bij Barbie,” antwoordt hij nonchalant terwijl hij terug gaat liggen.

En ja, we hebben de afgelopen tijd af en toe naar Barbie gekeken op Netflix. “Barbie, Life in the dreamhouse” om exact te zijn. Op een bepaald moment had hij dat gekozen en was ik met een half oog aan het meekijken. Al snel moest ik luidop lachen met de onnozele grappen in die animiatiereeks en uiteindelijk ging het zover dat ik aan Het Vriendje zei dat hij ook moest komen meekijken. Echt. Hilarisch. Helemaal ons soort humor.

We zijn blijkbaar niet de enige ouders die die reeks op prijs wisten te stellen, want toen ik snel IMDB checkte om te zien wat andere mensen te zeggen hadden over Barbie, Life in the dreamhouse, was dat de algemene tendens. De reeks krijgt een whopping 7,3 op 10. Er zitten knipogen in naar films, naar games, naar van alles en nog wat dat kinderen niet door hebben, maar wat ouders wel op prijs stellen. Plus zelfspot. Zoveel zelfspot. Heerlijk gewoon.

Dus ja, terwijl moeder en vader zaten te grinniken met het zoveelste onnozele grapje, heeft zoonlief blijkbaar gezien hoe Barbie komkommers op haar ogen legde en is dat blijven plakken. Sja.

Ik heb hem dan maar gezegd dat we dat ook wel een keer zullen proberen met die komkommers. Ooit.

You Might Also Like

Pin It on Pinterest