Gebeurd

De 21 van 2021

De 21 van 2021

Als ik schrijf dat het afgelopen jaar geen gemakkelijk jaar is geweest, dan zal je dat ongetwijfeld niet verbazen. We zitten nog altijd met z’n allen in een pandemie en dat maakt het allemaal niet makkelijk. Voor niemand niet.

Wetende dat de pandemie nog wel even zou aanslepen, maakte ik toch vol goede moed een lijstje met doelstellingen voor 2021. Je weet wel hoe dat gaat. Lekker koppig en zo, want ik laat geen pandemie in de weg komen van mijn leven en mijn geluk. Nah.

Maar eind april crashte Het Vriendje. Burn out. Het zat er helaas al langer aan te komen, maar zelfs als je het ziet aankomen, kan je je er niet op voorbereiden. En laten we het kort houden: een partner met een burn out hebben, is zwaar. Een partner met een burn out hebben en nauwelijks een vangnet hebben is loodzwaar. Een partner met een burn out hebben, nauwelijks een vangnet hebben én zelfstandige zijn… Sja. Uiteraard kon ik daar geen rekening mee houden toen ik mijn doelstellingen neerpende voor het jaar onze Heeren 2021.

Dus geloof me vrij als ik zeg dat ik trots ben op de zaken die ik wél heb kunnen doen en kan schrappen van mijn lijst, want het is niet evident geweest. Absoluut niet. De lijst begon oorspronkelijk met 7 puntjes en eindigde met 21.

 1. 30 boeken lezen. Done. De teller staat momenteel op 35 boeken.
 2. 8 non-fictie boeken lezen. Ik las vijf non-fictie boeken. En er zijn er nog twee in omloop. Als ik dan nog die ene graphic novel erbij tel die een waargebeurd verhaal vertelt… Dan ben ik er eigenlijk hé?
 3. Iedere week in bad met een non-fictie boek. Ik denk niet dat ik iedere week in bad ben geweest, maar wel bijna iedere week (en anders douche ik hé, mensen).
 4. De Monstress reeks lezen. Nope.
 5. Een bralette naaien. Nope.
 6. Zeep maken. Nope.
 7. Eens lang en hard kijken naar mijn relatie met eten. Yup. Bon. Vlak voor de crash van Het Vriendje was ik me aan het verdiepen in intuïtief eten, maar door de situatie die volgde ben ik vooral weer gaan stress-eten. Wat niet ok was en zo z’n gevolgen had. Daardoor ben ik bij een hele fijne diëtiste terecht gekomen die ook achter intuïtief eten staat en me daarin begeleidt. Dus ja. Check.
 8. Project Brooddoos terug oppikken. Nope.
 9. 45 minuten per week roeien. Nope.
 10. 500km fietsen dit jaar. Nope.
 11. Een weekendje alleen weg. Niet helemaal alleen, maar tijdens de herfstvakantie ben ik met een mede-ondernemer naar de Ardennen getrokken om daar wat te werken. Uiteraard werd ik er meteen ziek en heb ik vooral veel gerust tijdens die “werkvakantie”. Maar we zullen dat als “done” tellen. Ha.
 12. Spelen met zelfportretfotografie. Nope.
 13. Eén cursus per maand volgen. Yup. Dankzij een abonnement op Skillshare. Tienduust hartjes voor Skillshare.
 14. Onze woonkamer herinrichten. Nope. Het is te zeggen, de afgelopen paar dagen hebben we wel wat geschoven met wat meubels en aanverwanten, maar het was niet wat ik in mijn hoofd had toen ik dit op mijn lijstje zette.
 15. Ontrommelen = een lege zolder. We zijn keigoed gestart in januari, maar toen ging het bergaf.
 16. Een poetshulp nemen. Nope. Hoewel dat wel van pas zou zijn gekomen dit jaar. Jikes.
 17. Mijn omzet van 2020 verdubbelen. Nope. Time is money en die tijd is naar andere zaken gegaan dit jaar. Prioriteiten stellen en al.
 18. Nieuwe website voor KathleenVerhetsel.com Yup! Ha!
 19. Nieuwe website voor Tuttefrut.be Nope. Ik trok zelfs de stekker uit dit project, hoewel het kriebelt om er terug iets mee te gaan doen.
 20. De kaap van 1000 leden voor de Facebookgroep Team Tuttefrut bereiken. Nope.
 21. €1000 maandelijks omzet zo passief mogelijk halen uit online cursussen. Nope. Misschien volgend jaar.

Vijf van de 21. Kijk. It is what it is.

Hoewel het niet bepaald een groot succes te noemen is, laat ik me er niet door doen en maak ik gewoon een nieuwe lijst voor het komende jaar. Het blijft zo’n fantastische leidraad, zo een lijst met doelstellingen. Het daagt je uit. Het helpt je grenzen verleggen. Het laat je zien waar je je focus op wil leggen en helpt je keuzes te maken.

You Might Also Like

 • yab

  Mooi dat je ondanks de moeilijke omstandigheden toch nog een aantal doelstellingen hebt verwezenlijkt. Op naar een beter 2022!

 • Goofball

  het is wat het is…doelstellingen hebben is mooi, maar ze op tijd ook kunnen loslaten is ook prima.
  ‘k wens julie een beter 2022!

 • Leen

  Dat klinkt inderdaad als een pittig jaar, waarin je je prioriteiten hebt moeten verleggen. Laat ons alleszins hopen dat 2022 een beter jaar wordt.
  Over dat intuïtief eten ben ik ook aan het lezen/leren. Zeer interessant!

 • Pin It on Pinterest