Gelezen

All the feels

Ik denk dat het Zwartraafje was die me ergens vorig jaar Spoiler Alert van Olivia Dade aanraadde. Het boek was al een paar keer op mijn rader verschenen, maar ik had het iedere keer aan mij laten passeren. Maar toen kwam het tweede boek in die Spoiler Alert reeks, All the feels, en die trok dan weer wél mijn aandacht.

Alexander Woodroe is één van de hoofdrolspelers in een bekende televisiereeks. Hij speelt Cupido in God of the Gates. Wanneer hij het tijdens een nachtje uit te bont maakt, besluiten de producers hulp in te schakelen. Daarvoor doen ze beroep op Lauren Clegg, een voormalige psycholoog op de spoeddienst (of iets dergelijks). Zij zal vanaf dan iedere moment doorbrengen met Alexander om te voorkomen dat hij nog andere stoten uithaalt. Maar uiteraard is er geen ontkomen aan die zoveelste stomme stoot.

Ik heb dit boek met heel veel plezier gelezen. Langs de ene kant is het één en al cliché, langs de andere kant zitten er genoeg elementen in die het toch wat anders dan anders maken. Zo heeft Alexander ADHD en wordt er ook aangegeven welke problemen dat hij daardoor heeft binnen zijn job. Lauren is dan weer niet meteen je typische romcom heldin met haar maatje meer.

Daarnaast is het gewoon fijn om die twee naar elkaar toe te zien groeien. Ze hebben dragen allebei een rugzakje met zich mee, maar desondanks alles vullen ze elkaar mooi aan. En de humor is on point. Vooral als Alexander fanfiction begint te schrijven heb ik meerdere keren luidop moeten lachen. Het flirterige gekscheren tussen de twee zorgde ook voor heel wat fijne dialogen die lekker vlot weglezen.

Je moet de reeks dus zeker niet in de juiste volgorde lezen, maar soms vroeg ik me wel af wie bepaalde personages waren en wat hun relatie was met de andere personages. In principe kan je het wel uitpluizen, maar ik vermoed dat het iets makkelijker was geweest als ik het eerste boek had gelezen. Dus het plan is nu wel om dat eerste boek, Spoiler Alert, toch ook te lezen.

Met andere woorden: als Zwartraafje je een boek aanraadt, dan luister je gewoon, want de kans is groot dat ze er boenk op zit.

You Might Also Like

 • zwartraafje

  Ooh … Zwartraafje zit hier nu met blozende kaken én een brede glimlach naar het scherm te staren. 🙂
  Het boek is hier deze maand ook toegekomen en ik kijk er enorm naar uit. Zo fijn om te lezen dat je van het
  tweede deel genoten hebt. Mijn verwachtingen zijn behoorlijk hoog vermits Spoiler Alert een van mijn grote
  favorieten was van 2021. Maar eerst nog even een boek lezen van net geen 1000 bladzijden (de laatste nieuwe van
  Sarah J Maas – Huis van lucht en adem) . Het gaat dus waarschijnlijk nog even duren vooraleer ik aan All the feels kan beginnen.

 • Pin It on Pinterest