Gebeurd

De regenboogvlag en Het Meneertje

De regenboogvlag

Op woensdagmiddag wandelen we samen naar huis met enkele vriendjes uit Het Meneertje zijn klas én hun ouders. We nemen dan een beetje een andere route dan anders. In één van de straten, aan het balkon van een appartement, spot Het Meneertje een vlag. Hij wijst er enthousiast naar, want regenbogen zijn life.

“Ah, dat is een vlag waar ‘peace’ op staat,” legt zijn papa uit. “Dat betekent ‘vrede’ in het Engels.”

Onder de regenboogvlag staat een wit spandoek met in grote letter “Poetin” geschreven. Het is dus een duidelijk boodschap tegen de oorlog in Oekraïne. Het Vriendje legt dit uit aan Het Meneertje. Die draait zich meteen naar een klasgenootje dat naast hem loopt.

“Weet jij wie Poetin is?” vraagt hij haar serieus. Het meisje schudt haar hoofd, want ik vrees dat de kennis van dictators eerder beperkt is bij de gemiddelde vierjarige.

“Poetin is een stoute meneer!” legt Het Meneertje haar uit, “Als je die tegenkomt op straat, dan mag je die boksen,”

Perfecte samenvatting van de actualiteit, denk ik dan zo.

En ja, wij hebben het hier ten huize Verbeelding op kleuterniveau over de actualiteit, want dat is belangrijk. We laten hem geen beelden zien, gaan niet te diep in op details of iets dergelijks, maar hij hoort ons soms wel praten en dan valt de naam Poetin al een keer. Toen hij zelf vroeg wie dat was, hebben we hem een foto laten zien van de man in kwestie, hem uitgelegd dat dat een stoute meneer is die momenteel veel mensen pijn aan het doen is en dat dat absoluut niet ok is.

Dus ja, als je die tegenkomt op straat, dan mag je die al eens een goeie djoef op z’n bakkes geven. Ik denk dat genoeg mensen intussen tot dezelfde conclusie gekomen zijn als Het Meneertje.

You Might Also Like

  • Reply zwartraafje

    Al een chance dat jullie hem ook een foto van die wreed stoute meneer hebben laten zien. Hij zou zo maar eens iemand moeten tegenkomen met dezelfde achternaam en die mens plots een boks geven. Het lijkt me steeds heel moeilijk om zo’n zaken in kinderformaat samen te vatten en uit te leggen maar deze samenvatting is wel heel toepasselijk.

  • Pin It on Pinterest