Gelezen

Het verhaal van Robert

Het verhaal van RobertEr zijn zo van die boeken die je heel bewust kiest of die snel bovenaan je te lezen lijstje komen te staan. En dan zijn er van die boeken die op je pad verschijnen zonder dat je helemaal beseft waar ze net vandaan komen. Maar je zet er toch je tanden in en al snel besef je dat je een pareltje hebt ontdekt. Het verhaal van Robert van Karen Van Winkel valt in die die “toevallige pareltjes” categorie.

In dit artikel staan affiliate links. Als je via deze link een product koopt, dan verdien ik daar een piepklein beetje geld aan. Dat geld wordt uiteraard geïnvesteerd in nog meer boeken. Uiteraard.

Robert is postbode. Hij is een heel eenvoudige man, die een heel eenvoudig leven leidt. Hij woont in het huis van zijn overleden ouders en zijn dagen zien er allemaal hetzelfde uit. Hij staat op, gaat naar zijn werk, komt thuis, zorgt voor zijn ara en zo gaat het iedere dag opnieuw. Op een dag ziet hij een zoekertje voor privé fotografieles. Hij schrijft zich in en zo ontmoet hij Lou die hem leert fotograferen, maar die zoveel meer in hem naar boven haalt. Daarnaast ontmoet hij ook Germaine aan de bar in zijn stamkroeg. Twee madammen die zijn leven binnen komen en het elk op hun eigen manier beter maken.

Vraag me niet éxact wat me over de streep getrokken heeft om dit boek uit te lenen bij de digitale bibliotheek, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. De komende tijd ga ik nog met een warm gevoel terug denken aan de personages in dit boek. De Robert. Ons Germaine. Lou’ke. Ik ga ze missen die personages. Het voelt een beetje als afscheid nemen van vrienden die je lange tijd niet meer zal zien, maar ik ben blij dat ik even wat tijd met hen heb kunnen doorbrengen. Het is hetzelfde gevoel dat ik overhou als ik naar een film zoals Forrest Gump kijk.

Algemeen gezien is het een rustig boek. Er zijn geen gigantische plotwendingen, je zit niet op het puntje van je stoel te wachten op de ontknoping, maar toch keek ik er iedere avond naar uit om nog een beetje verder te lezen. Het is vlot geschreven, het is herkenbaar en je gaat zo op in het leven van deze personages. Het is een feel good roman zonder extreem optimistisch te zijn en blijkbaar had ik dat even nodig.

Dus ja, ik heb genoten van dit boek. De moeite als je zelf op zoek bent naar een rustig, feel good boek. Het verhaal van Robert is blijkbaar het debuut van Karen Van Winkel en het spreekt voor zich dat ik heel benieuwd ben naar wat er nog allemaal van haar de komende jaren zal verschijnen.

Het Verhaal van Robert is beschikbaar in de betere boekhandel of in je plaatselijke bib. Online kan je het vinden bij oa. Bol.com. Daar kost de papieren versie €22,99 en de digitale versie €17,99, tenzij je een Kobo plus abonnement hebt, want voor abonnees is het gratis.

You Might Also Like

  • Karen Van Winkel

    Dankjewel voor je schitterende recensie! Heel blij met jouw woorden.

    Warme groet,

    Karen

  • Pin It on Pinterest