Gelezen

Yours truly

Ik lees de laatste tijd bijzonder veel romcoms/chicklits/hoe je het ook wil noemen. De reden daarvoor is heel eenvoudig: escapisme. En ook wel voorspelbaarheid. Soms heeft een mens gewoon nood aan voorspelbaarheid in een wereld die alles behalve voorspelbaar is en waar zoveel mensen ongestraft genocide kunnen plegen en zo. Soit.

In mijn zoektocht naar goede romcoms/chicklits/hoe je het ook wil noemen kwam ik steeds opnieuw Yours Truly van Abby Jimenez tegen. Als een boek je blijft achtervolgen, dan moet je het lezen. Dat is de regel. En dus zo geschiedde.

Dokter Brianna Ortiz heeft er een zwaar jaar op zitten: ze ontdekte dat haar man vreemd ging met een goede vriendin van haar, ging door een zware scheiding, haar broer zijn nieren begonnen te falen door een immuunziekte en nu lijkt het alsof de promotie waar ze zo had op gehoopt, naar een nieuwe dokter zal gaan die nog maar net is beginnen werken op de spoed. Maar dan schrijft die nieuwe dokter haar een brief. Een goeie brief. En zij schrijft er hem ééntje terug, want zo gaat dat dan. Als snel blijkt dat Dokter Jacob Maddox een goede man is met zijn eigen problemen, problemen waar Brianna hem mee kan helpen.

Blijkbaar las ik een aantal jaren geleden al een boek van dezelfde auteur. Als ik de recensie die ik toen schreef opnieuw lees, dan blijkt dat ik er zo de nodige problemen mee had. Zelf herinner ik me nauwelijks iets van dat boek, maar als ik het vergelijk met wat ik net las, dan ga ik ervan uit dat zij is gegroeid als schrijfster en ik misschien ben gegroeid als lezer. Kijk, we zijn mensen. Het zou maar gek zijn moesten we steeds hetzelfde blijven.

Ik lees graag romcoms/chicklits/hoe je het ook wil noemen met dat tikkeltje meer en in dit boek was er genoeg plaats voor dat tikkeltje meer. Jacob heeft een angststoornis waardoor sociaal zijn niet altijd even makkelijk is en die angststoornis wordt redelijk goed weergegeven, vond ik zelf. Brianna heeft dan weer haar eigen rugzakje dat ze met zich mee draagt. Deze twee zaken zorgen er soms voor dat de twee personages niet altijd even goed communiceren (iets waar ik een bloedhekel aan heb), maar het valt te begrijpen. In The Friend Zone, het boek dat ik eerder las, vond ik het moeilijker te plaatsen dat de twee hoofdpersonages niet communiceerden.

Wat me ook opviel aan dit boek was dat de nevenpersonages hun eigen leven hadden. Intussen ben ik er achter gekomen dat Your Truly het tweede boek is in een reeks. Het eerste boek ging over Alexis, de beste vriendin van Brianna. Vandaar waarschijnlijk dat zij al meer uitgewerkt als personage. Maar ook de familie van Jacob en vooral de broer van Brianna, Benny, hadden hun eigen verhalen. De verhaallijn van Benny trok mijn aandacht en toen ik de “Notes from the author” las, bleek dat zij een gelijkaardige diagnose kreeg enkele jaren geleden. Pfoeh.

Het einde van het boek had wat korter gemogen, maar al bij al heb ik genoten van dit boek. Blijkbaar gaf ik het vorige boek dat ik van Abby Jimenez las twee sterren. Yours truly gaf ik vier sterren. En ik heb intussen het eerste deel van deze reeks, Part of Your World, op mijn te lezen lijstje gezet, want nu ben ik wel benieuwd naar het verhaal van Alexis. Je moet dus zeker niet eerst het eerste boek lezen om te kunnen volgen.

You Might Also Like

  • Just for the Summer - Verbeelding

    […] is het derde boek van Abby Jimenez dat ik dit jaar lees. Het eerste was Yours Truly dat bijzonder in de smaak viel. Daarna las ik rond Valentijn haar kortverhaal Worst Wingman Ever, […]

  • Pin It on Pinterest