Gelezen

The Improbable Meet-Cute

Na The Very Secret Society of Irregular Witches ging ik op zoek naar mijn volgende boek. Er waren verschillende kanshebbers, maar doordat er weer een verkoudheid te kop opstak, wou ik iets kort lezen. Iets waar ik niet teveel bij moest nadenken.

Zo kwam ik terecht bij The Improbable Meet-Cute serie. Als ik het goed begrijp uit de Acknowledgements van de auteurs die ik las, heeft Amazon de opdracht gegeven aan zes auteurs om een rom-com kortverhaal te schrijven. Deze zes verhalen hebben ze dan gebundeld in een reeks die ze nu aan het promoten zijn voor Valentijn.

En er zaten een aantal interessante namen tussen. Uiteindelijk besloot ik drie verhalen uit de reeks te lezen van drie auteurs waarvan ik eerder al boeken had gelezen.


 

Het eerste verhaal dat ik las was The Exception to the Rule van Christina Lauren. Eén student mailt per ongeluk een andere student en jaren later mailen ze elkaar nog altijd op dezelfde dag: Valentijnsdag. Dit verhaal viel bijzonder goed in de smaak omdat de eerste helft een briefroman is. Je leest de mails die heen en weer worden gestuurd. Het schrijversduo Christina Lauren weet je aandacht heel goed vast te houden, zowel in dit kortverhaal, maar ook in hun langere boeken. Je weet perfect hoe het allemaal gaat eindigen en toch kan je het boek niet opzij leggen. Ja, ze kunnen er wat van, die twee.

Daarna las ik Worst Wingman Ever van Abby Jimenez. Ook hier is er een klein beetje een briefromanaspect. De twee hoofdpersonages communiceren namelijk via papiertjes die worden achtergelaten bij de auto van één van de hoofdpersonages. De band van haar auto staat namelijk nogal plat en uiteraard wordt dit gespot door het mannelijke hoofdpersonage. Maar er is veel meer diepgang aan dit verhaal, dan de andere twee verhalen die ik las in deze serie. Er is een ietwat triestige ondertoon omdat Holly palliatieve verpleegkundige is en afscheid moet nemen van haar grootmoeder. Dat werd eigenlijk wel mooi in beeld gebracht in zo’n kort verhaal. Straf wat sommige auteurs kunnen met weinig woorden.

En als laatste las ik With Any Luck van Ashley Poston. Ashley Poston schreef één van mijn favoriete boeken van 2023 The Dead Romantics, dus de verwachtingen lagen redelijk hoog. Eerlijk is eerlijk. Maar dit verhaal was pure chaos. Het leek alsof we deze personages al moesten kennen, maar ik had eigenlijk geen idee wie ze waren. Doorheen het verhaal werden er andere personages genoemd oa. een prinses en nog wat anderen en ik begreep niet waarom die werden vermeld. Het zorgde voor verwarring.

Het ene verhaal was al wat beter dan het andere, maar algemeen gezien, vond ik het eigenlijk een hele fijne ervaring om eens kortverhalen te lezen. Een avondje lezen en done. Natuurlijk verlies je wat diepgang en leer je de personages nooit héél uitgebreid kennen, maar het heeft zo zijn charmes, zo’n kortverhaal.

Het deed me wat denken aan Vlaamse Filmpjes en ik blijf erbij dat er zoiets zou moeten bestaan als Vlaamse Filmpjes voor volwassenen. Ik weet eigenlijk niet of ik die hersenkronkel hier ooit heb gedeeld, maar Vlaamse Filmpjes, je weet wel, die kleine boekjes met korte verhalen voor kinderen, zijn eigenlijk ook een ideaal concept voor volwassenen. Vooral dan voor volwassenen die wel willen lezen, maar misschien niet veel tijd hebben of die gewoon geen goesting hebben om hun tanden te zetten in een dikker boek of die geen fictie meer hebben gelezen sinds ze school hebben verlaten of die gewoon geen vlotte lezers zijn. Genoeg doelgroepen die je daarmee kan bereiken, lijkt me.

Volgens mij heb ik iets met kleine boekjes, deze week. Kortverhalen, kakkerlakjes,… Ik zie een rode draad. 😅

Pro-tip: als je het aantal boeken voor je Goodreads Reading Challenge wil omhoog krikken, dan zijn die verhalen uit The Improbable Meet-Cute serie ideaal. Ze lezen lekker weg en ze staan allemaal apart op Goodreads. Dus ieder verhaal telt als een boek. Ha! Pro-tip en al. Zo heb ik deze maand al acht boeken gelezen. Goed begonnen en al.

You Might Also Like

Pin It on Pinterest