Gelezen

Nog wat graphic novels

Het is al weer een tijdje geleden dat ik een aantal graphic novels op een rijtje zette. Ja, ik lees nog altijd regelmatig eens een strip of een graphic novel. En ja, daar zitten regelmatig wat pareltjes tussen. Dus hierbij een paar toppers die ik de afgelopen tijd las.

Heartstopper

Heartstopper volgt twee tienerjongens, Nick en Charlie. Ze worden al snel vrienden ook al lijken ze eerder elkaars tegenpolen. Maar de twee jongens voelen meer voor elkaar dan enkel vriendschap. Wanneer ze uiteindelijk durven toegeven wat ze voor elkaar voelen, worden de twee onafscheidelijk en beleven ze heel wat fijne momenten, maar ook verschillende moeilijke momenten.

Heartstopper telt intussen vijf delen en er zou nog een zesde en laatste deel verschijnen. De strips werden intussen ook verfilmd, maar ik durf de Netflix reeks niet kijken omdat ik zo’n fan ben van deze personages. En dan heb ik het niet alleen over de hoofdpersonages, want er zijn tal van fantastische nevenpersonages in deze wereld. Ik ga zo triest zijn als ik deel zes heb gelezen en het gedaan is. Boe.

Je kan deel 1, deel 2, deel 3, deel 4 en uiteraard ook deel 5 vinden online of in de betere boekenhandel of stripzaak.

Hild

Deze graphic novel trok onlangs nog mijn aandacht in de bibliotheek. Het was vooral de tekenstijl die me aansprak, maar toen ik de achterflap las, was ik helemaal verkocht. Prinses Kriemhild groeit om in Bourgondië. Hoewel ze graag haar eigen leven zou leiden, worden alle beslissingen voor haar door anderen gemaakt. Het zijn vooral haar broer Gunther en Hagen, zijn raadsheer, die het voor het zeggen hebben. Wanneer Gunther besluit dat hij met Brunhild van Ysland wil trouwen, schakelt hij de hulp in van een nieuwe strijdkracht, Siegfried.

Blijkbaar is het boek gebaseerd op het Nibelungenlied. Ik ken dat epos niet (gat in mijn cultuur?) dus ik wist helemaal niet wat ik kon verwachten, maar het viel bijzonder in de smaak. Ik had graag wat meer Brunhild gezien, want ik vond haar personage ontzettend interessant. Voor de rest beetje Game of Thrones vibes (red wedding en al).

Je kan Hild online kopen voor €29,50 of je kan het ongetwijfeld ook terugvinden in de betere stripzaak.

Araya

Na de dood van haar vader besluit Araya naar Thailand te gaan om daar bij haar moeder te gaan wonen. Hoewel haar moeder afkomstig is uit Thailand is Araya zelf daar nog nooit geweest. Dus ze ervaart er een gigantische cultuurschok. Maar al snel leert ze er nieuwe mensen kennen, maakt ze er vrienden en leert ze de ondergrondse jongerencultuur van het bruisende Bangkok kennen. Langzaam maar zeker wordt het haar ook duidelijk dat de nieuwe man van haar moeder absoluut niet deugd.

Een leuk coming of age verhaal met de nodige diepgang. De tekenstijl is voor mij intussen zeer herkenbaar omdat ik Chrostin al een hele tijd online volg.

Araya is online verkrijgbaar voor €24,50, maar natuurlijk kan je deze topper ook vinden in de betere boekhandel of stripzaak.

Vergeet-mij-niet

De grootmoeder van Clémence lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Clémence heeft het er zelf nogal moeilijk mee om haar grootmoeder in een rusthuis te zien zitten en meer en meer dingen te zien vergeten. Dus besluit ze haar te ontvoeren zodat ze samen nog één keer naar de plek kan gaan waar ze opgroeide.

Deze graphic novel vond ik zelf prachtig. Het is er zo ééntje waarbij je je in stilte afvraagt wat je zelf zou doen moest je jezelf terug vinden in dezelfde situatie. Of wat je zou willen dat gedaan wordt als je zelf diegene bent die met dementie in een rusthuis zit.

Helaas kan ik deze graphic novel nergens online vinden, maar misschien kan je navragen of deze nog verkrijgbaar is in de betere stripzaak. 

Dagen van zand

Het is 1937 in de Verenigde Staten. De jonge fotograaf John wordt gevraagd de zogenaamde Dust Bowl te documenteren. Hij fotografeert en documenteert de levens van de mensen die in de streek wonen die getroffen wordt door eindeloze zandstormen. Hoewel hij probeert afstand te houden van de mensen daar, kan hij toch niet anders dan geraakt te worden door hun pijn en miserie.

Ik kende de term Dust Bowl en wist wanneer die had plaatsgevonden, maar daar bleef het zo’n beetje bij. Dus het was interessant om dankzij deze graphic novel er wat meer over te lezen. Aimee heeft een prachtige tekenstijl die de geschiedenis tot leven brengt.

Dagen van Zand is online verkrijgbaar voor €29,90 en kan ongetwijfeld ook gevonden in de betere stripzaak. 

You Might Also Like

Geen reacties

Laat een reactie achter

Pin It on Pinterest