Gelezen

Just for the Summer

Just for the SummerDit is het derde boek van Abby Jimenez dat ik dit jaar lees. Het eerste was Yours Truly dat bijzonder in de smaak viel. Daarna las ik rond Valentijn haar kortverhaal Worst Wingman Ever, wat me deed realiseren dat ze toch wel een goede schrijfster is. Een kortverhaal lezen waar je helemaal in opgaat, dat is niet niets.

Dus toen Just for the Summer op Goodreads opdook in een artikel met nieuwe releases, moest ik geen twee keer nadenken.

Wanneer Emma een Reddit bericht leest van een man die zegt dat hij vervloekt is, herkent zij zich meteen in wat hij schrijft. Net als bij hem lijkt het zo dat wanneer een relatie bij haar op de klippen loopt, de volgende persoon waarmee haar ex een relatie begint, de ware is. Uiteraard stuurt ze Justin, de man met de vloek, meteen een berichtje en zo raken ze aan de praat. Aangezien Emma een rondreizende verpleegster (freelance verpleegster?) is, besluiten zij en haar beste vriendin naar de andere kant van het land te verhuizen om dichter bij Justin te zijn. Want als Emma en Justin doen alsof zij een relatie hebben met elkaar, vervolgens die relatie verbreken, dan zijn zij elkaars ex die daarna de ware tegenkomen. Logica zelve, toch?

Ik lees best wel wat romcoms/chicklits/hoe je het ook wil noemen (understatement van het jaar), maar er zijn bepaalde elementen die vaak terugkeren waar ik me dood aan erger. Zo zouden heel wat romcoms/chicklits/hoe je het ook wil noemen heel wat korter kunnen zijn, moest er duidelijk gecommuniceerd worden. Voor mij valt of staat een relatie met open communicatie, dus het gebeurt regelmatig dat ik mijn interesse in een verhaal verlies, omdat er geheimen worden gehouden. Als je elkaar zo graag ziet, dan praat je over dingen.

Dit was het eerste boek dat ik las waarin er duidelijk en open gecommuniceerd werd tussen de twee hoofdpersonages. Wat. Een. Verademing. Zelfs als het niet makkelijk ging tussen hen, werd er gepraat. Zelfs als ze externe problemen waren, werd er gepraat. De breuk die in romcom’s doorgaans rond de 80% komt, kwam er ook, maar had op zich eerder met externe factoren te maken (en zei ik al dat er over gepraat werd?).

Daardoor voelde dit boek realistisch aan en kon ik meer meeleven met de personages. Net daardoor voelden die personages meer als echte mensen aan dan de zoveelste female lead en male lead. En de beste vriendin van de female lead is op zich ook al één brok liefde. Die vriendschap was een prachtige subplot.

Serieus. Dit boek. Het feit dat ik het heb uitgelezen op vier dagen tijd (en er dus wat slaap voor heb gelaten) zegt genoeg. Voor mij was dit hoe een romcom moet zijn. Slow burn, duidelijke communicatie, vriendschap, openheid,… zonder dat alles altijd rozengeur en maneschijn moet zijn Meer van dit alsjeblieft en dank je wel.

Just for the Summer is, voor zover ik weet, nog niet vertaald naar het Nederlands. Je kan het wel online vinden in het Engels bij oa. Bol. Daar betaal je voor de papieren versie €11,99 en voor de digitale versie €5,99.

You Might Also Like

Geen reacties

Laat een reactie achter

Pin It on Pinterest