Gebeurd

40 before 40 update

40 Before 40

Op mijn 37ste verjaardag maakte ik een lijst met veertig dingen die ik graag wilde doen voor ik veertig word. Ik heb nog iets meer dan een jaar voor die nieuwe voordeur er is, maar het leek me leuk om die lijst er nog eens bij te nemen en een check in te doen.

Done

 1. Een quilt maken en niet ééntje die enkel uit gewoon vierkantjes bestaat. De metiquilt telt wel, vind ik zelf.
 2. Een fitness routine vinden die bij me past. Still going strong.
 3. Bloed doneren
 4. Een paar maanden niet werken om op adem te komen en tijd te maken voor creativiteit. In maart nam ik een korte break van mijn werk om exact dit te doen. Het had gerust wat langer mogen duren, maar ik heb er van genoten.
 5. Een tattoo laten zetten. Daar loop ik intussen toch ook al even mee rond.
 6. Een keer iets zots doen met mijn haar
 7. De slaapkamer van zoonlief herinrichten. Het is nog niet helemaal honderd procent, maar de kamer is wel andere ingericht.

Work in progress

 1. Een kinderboek schrijven, illustreren en publiceren. Ik schreef in maart een verhaal dat ik zelf heel leuk vond en dat hier ten huize Verbeelding best wel goed onthaald werd (zoonlief is bijzonder kritisch). Er moet nog wat gefinetuned worden, maar daarna kan ik er verder mee aan de slag.
 2. Een fictieschrijfsel delen met de wereld.
 3. Een rok op maat maken.
 4. Een bloes op maat maken. Ik ben bezig aan een patroon voor een t-shirt op maat. Technisch gezien is dat een bloes uit tricot. Dus dat telt voor dit puntje.
 5. 100 boeken lezen. Als ik goed heb geteld dan heb ik sinds mijn 37ste verjaardag 72 boeken gelezen. Lijkt mij redelijk correct te zijn.
 6. 100 films kijken. Ik zou dat eigenlijk ergens moeten bijhouden, maar volgens mij kijk ik minstens één film elke twee weken, vaak meer.
 7. Terug wat meer tekenen & illustreren omdat het leuk is
 8. De zolder verbouwen

Nog niet gestart

 1. Naar Disneyland gaan. Zoonlief heeft blijkbaar niets met Disney en wil niet naar Disneyland gaan. Hoe kan dit kind mijn genen hebben?! HOE?!
 2. Bladerdeeg maken
 3. Melocakes maken
 4. Op een Polaroid avontuur gaan
 5. Een jurk op maat maken
 6. Zelf lingerie maken
 7. Een skincare routine vinden (bring on the rimpels!)
 8. Een rugzak naaien
 9. Een weekendje weg met Het Vriendje zonder zoonlief. We hebben de afgelopen maanden wel een paar rustigere weekends gehad met dank aan de scouts. Dat telt waarschijnlijk niet voor dit puntje, maar het is een begin.
 10. Een weekendje weg met de zus
 11. Verblijven in een tiny house
 12. Onze slaapkamer herinrichten
 13. Mijn bureau een make over geven
 14. Beginnen beleggen
 15. Een kaartspel ontwerpen bv. een kwartet of een memory
 16. Project Brooddoos terug oppikken
 17. Alleen op reis gaan naar het buitenland
 18. Iets memorabel doen voor mijn veertigste verjaardag

En ja, als je al die puntjes optelt kom je niet aan veertig. Dat komt omdat ik een aantal puntjes te persoonlijk vond en niet wilde delen hier. Van die puntjes zijn er intussen ook vier afgevinkt. Hoppa!

In totaal zijn dat er dus al 11 van de 40 die afgevinkt zijn. Dat is niet slecht. Absoluut niet slecht! De kans dat ik alle puntjes kan afvinken is eerder klein, maar zoals altijd is deze lijst geen moetje, maar vormt het een rode draad en ik maak er het beste van.

You Might Also Like

Geen reacties

Laat een reactie achter

Pin It on Pinterest